Hlavní obsah

Rada o bídné půli v Ďolíčku: Tohle trpět nebudu, v týdnu si to s hráči vyříkám!

Praha

Zřejmě ještě teď nechápe, co jeho tým v první půli u Botiče předváděl. Trenér Jablonce Petr Rada byl po nedělním zápase na půdě Bohemians 1905 notně zklamán. Porážku 0:3, která Severočechy sesadila ze třetího místa, označil za zaslouženou. A svým svěřencům slíbil, že si to s nimi v týdnu vyříká.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Článek

„To, co jsme předvedli v první půli, bylo hodně špatný. Dumám, přemýšlím, proč tomu tak bylo. Na Bohemce jsme chtěli být aktivní, jenže v první půli jsme neběhali, všechny balony šly dozadu nebo jsme je odkopávali. Všude jsme byli pozdě. Přitom jsme byli odpočinutí, připravení, věděli jsme, že nám jde o třetí místo. Musíme z toho vyvodit závěry," zlobil se Rada po utkání, které se v jeho úvodních třiceti minutách změnilo v zelenobílou exhibici.

Klokani vedli za čtvrthodiny o dva góly díky gólům Mosquery a Dostála, na trávníku si dělali, co chtěli. Po přestávce se sice hosté zlepšili, nakonec jim ale výborní Pražané na cestu domů přidali Hronkem třetí gól. A to hráli bez řady opor, které nechal kouč Klusáček před dvojzápasem se Slováckem ve druhé nadstavbové skupině odpočívat.

„Nedá se hrát jen poločas. Navíc na Bohemce, která má formu. Naším cíl před sezonou bylo, dostat se do první skupiny, což se povedlo. Ale jestli si hráči myslí, že když se tam dostali, že je konec, tak tohle trpět nebudu. V týdnu si Bohemku vyříkáme. Tudy cesta pro hráče nevede," dodal nazlobený Rada.

Týmu o přestávce vyčinil. Nekáral však jednotlivce, protože špatný byl výkon celé jedenáctky. "Nikdo nesnesl měřítko kvality, že jsme v první šestce. Naše forma není optimální, ale nám chybělo nasazení a chuť, které měla Bohemka," byl zklamaný Rada.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce a Till Schumacher z Bohemians.

Menší radost mu udělal pouze mladý Černák, kterého vypustil do druhého poločase. Blýskl se parádním volejem, gól však kvůli ofsajdu neplatil. Celkově byl oživením. „Je to mladý kluk, za této konstelace neměl ztratit. Ale hrál sebevědomě, potenciál v sobě má," podotkl Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava