Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Klokani mají plné kapsy, hlásí se i další Souček

Praha

Jaro bylo krátké, ale intenzivní. Klokani mají plné kapsy - ziskem 22 bodů vytvořili Bohemians svůj klubový rekord v samostatné české éře. Hned tři borci z Ďolíčku figurují v ideální sestavě 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče má v jedenáctce Sparta, která už je třetí v tabulce, a také zachraňující se Teplice. Soutěž teď bude pokračovat nadstavbou ve třech skupinách.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Nejvíc bodů po restartu soutěže získala Plzeň, hned po ní Sparta a Bohemians. Klokani si při loučení se základní částí hladce poradili s Jabloncem, šance se chopili především Vaníček, Mosquera a Vacek. Letenští vyhráli již popáté za sebou, na Slovácku držel obranu Štetina a rozhodnout přišel žolík Vindheim.

V bitvě o titul se nic nezměnilo. Vedoucí Slavia vydřela tři body, nejvíc šancí a vítězný gól v duelu se Zlínem připravil Stanciu. Plzeň si zajela pro tři body do Olomouce, jarní formu tam potvrdil Kayamba.

Baník se udržel v první šestce, o remízu v Liberci se nejvíc přičinil neprůstřelný brankář Laštůvka. Teplice zase posílily naděje na záchranu, Řezníček dal Příbrami dva góly a zápas se povedl také Černému.

Slávista Souček už sice kope v Anglii, liga však bez záložníka stejného jména nezůstala. Opavský mladík patří Spartě, zatím však ve Slezsku dál hostuje a vítězným gólem z přímého kopu proti Českým Budějovicím vyšperkoval debut nové trenérské dvojice Kováč, Skácel.

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Laštůvka (Ostrava) - Vindheim (Sparta), Štetina (Sparta), Černý (Teplice) - Kayamba (Plzeň), Stanciu (Slavia), Vacek (Bohemians), Souček (Opava) - Vaníček (Bohemians), Řezníček (Teplice), Mosquera (Bohemians).

Reklama