Hlavní obsah

Nadstavba může začít! Třetí kolo testů neodhalilo v první lize žádný případ koronaviru

Praha

Třetí kolo plošného testování na nový typ koronaviru neodhalilo u žádného z 16 fotbalových týmů z první ligy ani jeden pozitivní případ. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. V sobotu tak může začít nadstavbová část první ligy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Míč a dezinfekce na snímku pořízeném před začátkem utkání Mladá Boleslav - Slavia.

Článek

Třetí kolo plošných testů musely všechny prvoligové celky včetně členů realizačních týmů absolvovat v týdnu mezi koncem základní části a začátkem nadstavby. Celkem bylo provedeno přes 800 odběrů.

První dvě kola testů jednotlivé týmy podstoupily v rozmezí týdne během druhé poloviny května před startem obnovené sezony, kterou v březnu přerušila koronavirová pandemie.

První vlna odběrů odhalila po jednom pozitivním hráči v kádru Mladé Boleslavi a mistrovské Slavie Praha, druhé kolo však u obou celků stejně jako ve zbylých klubech přineslo negativní výsledky. Oba nakažení fotbalisté se již z nemoci covid-19 vyléčili a zapojili se zpět do tréninku. Identitu pozitivně testovaných LFA ani kluby nezveřejňují.

Po základní části vede prvoligovou tabulku Slavia o šest bodů před druhou Plzní. Prvních šest týmů čeká pětikolová skupina o titul, nejhorší šestici skupina o záchranu a čtyři celky pak skupina o Evropu.

V druhé lize byl kvůli nákaze koronavirem v rodině nejmenovaného třineckého hráče odložen dnešní zápas Slezanů s Vlašimí. Pokud kontrolní testy v klubu z odpoledne dopadnou dobře, bude se utkání hrát v pátek.

Druholigové kluby stejně jako ty z nejvyšší soutěže absolvovaly před restartem sezony dvě vlny plošných testů, na třetí už ale nemusejí. Odběry podstoupí pouze druhý a třetí tým konečného pořadí, které čeká baráž o nejvyšší soutěž.

Reklama