Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 2:0Příbram znovu zdolala Hanáky a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Škoda (penalta) 1 : 0
62. Tregler 2 : 0
Záznam online reportáže

Během tří týdnů porazila Příbram podruhé Olomouc a znovu se posunula na předposlední příčku, byť o jediný bod před Opavu. Vítězství 2:0 trefili po osmi měsících skórující Michal Škoda a v této sezóně se poprvé z gólu radující Jaroslav Tregler. Olomouc, spočívající na dostatečném bodovém polštáři, u říčky Litavky neukázala prakticky nic, rozhodně ne snahu po bodech, za nimiž šli domácí naopak jako ohaři.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Příbrami z gólu proti Olomouci.

Článek

Domácím chyběli vykartovaný Kingue a zraněný Nový, vrátil se kapitán týmu Rezek. Na lavičce hostí zůstal jako žolík Juliš. Začátek zápasu na mokrém trávníku, který vytrvale zkrápěl déšť, byl oboustranně opatrný. Hrálo se sice v solidním tempu, ale chybělo zakončení. Domácí postupně převzali iniciativu, ale nedokázali si poradit s pozornou obranou Hanáků.

Ve 28. minutě rozehrál Antwi trestný kop na Polidara, který poslal do šestnáctky hostí centr, po němž se vrhlo klubko hráčů. Stoper Jemelka v záklonu trefil míč rukou a domácí se místo rohového kopu dožadovali penalty. Sudí Franěk víc než minutu konzultoval s kolegou u systému VAR Pechancem, pak se šel podívat na monitor a nařídil pokutový kop. Míč si postavil Škoda a nekompromisní ránou do levého horního rohu nedal Mandousovi šanci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous pouští penaltu, kterou dává Michal Škoda z Příbrami

Nejlepší příbramský střelec tak navýšil gólové konto v této sezóně na sedm branek. Trefil se po dlouhých osmi měsících, když do soboty poslední trefu zaznamenal 19. října v Edenu. V základní sestavě se pod vedením kouče Horvátha objevil poprvé. V závěru první půle měl na hlavě druhý gól, ale těsně minul. Antwi pak vystřihl parádní nůžky, ale také minul branku.

Treglerova pojistka

Sigma si hned od úvodní hvizdu druhé půle vytvořila tlak, ale příbramská obrana v čele s Dramém odolávala. Zavařil jí málem Kvída, který hlavičkoval za sebe, přímo na Hálu, ale ten nebyl připravený a míč se od něj odrazil do náručí Melichara. Po sedmi minutách se domácí vymanili z kleští a mohli udeřit. Po kombinaci se dostal míč k volnému Kvídovi, který měl čas i prostor k zakončení, ale ukvapeně z deseti metrů přestřelil. Sigma sice držela míč, ale šanci si nevytvořili, Juliš, který přišel po přestávce, nedostal pořádnou přihrávku.

A tak po hodině hry udeřila Příbram podruhé. Škoda udržel míč na půlce soupeře, před šestnáctkou našel Zorvana, který přihrál svátečnímu střelci Treglerovi, z jehož pravačky prolétl projektil k levé tyči. Zaznamenal první trefu v probíhající sezóně. Vzápětí mohl Hanáky vrátit do hry Zmrzlý, kterého domácí obrana neuhlídala, ale přes celou odkrytou bránu pálil těsně vedle.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Filip Zorvan z Příbrami a Radek Látal z Olomouce v 1. kole nadstavby.

Olomouc měla dál převahu, ale před šestnáctkou jakoby nevěděla, jak si připravit palebnou pozici. Přesto parádní střelu z trestného kopu vyslal Gonzalez, ale Melichar míč pod břevnem vyškrábl na roh. Domácí už především pozorně bránili, na polovinu soupeře se dostávali sporadicky, kdyby však po jedné z akcí mířil Zorvan přesněji, mohli vedení navýšit. Ještě větší šanci měli v samém závěru Polidar a také Slepička, ale oba jí pohrdli, stejně jako Pazdera v nastavení. Příbramští však tři zasloužené body brali jako zlaté.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 32. Škoda z pen., 62. Tregler. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Dramé, Polidar - Radek Látal. Diváci: omezený počet (limit 2500 osob na stadionu).
Příbram: Melichar - Kvída (81. Soldát), Dramé, Kleščík, Cmiljanovič - Tregler, Rezek - Antwi (63. Jindráček), Zorvan (82. Slepička), Škoda (71. Pazdera) - Polidar. Trenér: Čuhel.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr (41. Juliš) - Greššák - Hála, Houska (72. Zahradníček), Zmrzlý, Falta (46. González) - Chytil (72. Sladký). Trenér: Radoslav Látal.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Olomouc 33 39 : 40 40
2 Teplice 33 37 : 51 38
3 Zlín 33 30 : 52 33
4 Karviná 33 25 : 46 27
5 Opava 33 17 : 50 25
6 Příbram 33 21 : 55 25

Reklama

Související témata: