Hlavní obsah

Gól nagelovanou čepicí potěšil Plíškovou. Hancko chce zůstat ve Spartě

Zápas, co zápas se vydává z obrany na útočné výpady. Teprve proti Liberci se však poprvé na jaře také trefil a jeho přítelkyně tenistka Kristýna Plíšková mohla na tribuně spokojeně zaplesat. Slovenský reprezentant Dávid Hancko vyrostl ve velkou oporu fotbalové Sparty a výrazně se podepsal i pod sobotní výhru 4:1 nad Slovanem, která byla pro Pražany v úvodním kole nadstavby již sedmým vítězstvím v soutěžním utkání v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Dávid Hancko se raduje z úvodního gólu proti Liberci v 1. kole nadstavby.

Článek
Fotogalerie

Zatím se v české lize trefil jen při svém srpnovém debutu, když Sparta prohrála v Mladé Boleslavi 3:4. Proti Liberci vytěžil ze skvělé kopací techniky Bořka Dočkala a po přesném rohu se hlavou prosadil.

„Dal gól nagelovanou čepicí," poukázal v televizním studiu na stoperův účes s úsměvem David Holoubek, bývalý trenér Sparty i Liberce.

Foto: Sport.cz

Romantika na terase - Dávid Hancko a Kristýna Plíšková.

„Máme nacvičené nějaké signály. Tentokrát jsem se rozhodl trochu intuitivně. Bořek roh skvěle kopl, míč zapadl do brány. Mohl jsem dát ještě jeden gól, ale hlavní jsou tři body," cení si Dávid Hancko.

Snad se cesty najdou

Na Letné mu po sezoně končí smlouva a fanoušci již na sociálních sítích velmi tlačí na vedení, aby rozjetého obránce koupilo. Spartu však nesjpíš čeká tvrdé vyjednávání s Fiorentinou, které slovenský Maldini, jak ho dříve nazvala UEFA, patří.

Podle serveru transfermarkt.com je Hanckova aktuální tržní cena 1,6 milionu eur. Sparta však má opci na jeho odkoupení z Itálie za 5 milionů eur, což je raketa nějakých 133 milionů korun...

Sám hráč by teď svoji lásku nerad opouštěl. Zůstane, jak si fanoušci přejí? „Těžko říct. Doufám, že je na hřišti vidět, že jsem sparťan. Věřím, že se cesty najdou a budu tady moct zůstat," říká Hancko.

Patří však Fiorentině a Sparta bude muset řešit problém, jak klíčového obránce udržet. S příchodem kouče Kotala každopádně Hancko zapadl do zlepšujícího se týmu. Sparta teď nepřipomíná rozklížené mužstvo, které oba předchozí zápasy v sezoně s Libercem prohrálo.

„V kabině určitě padlo, že jim bylo co vracet. Tehdy se ale naše mužstvo nacházelo v jiné situaci. Teď už dokážeme zápasy zvládat, přestože jsme měli těžké pohárové utkání ze středy v nohou. Vyhráli jsme, a dokonce přidali čtyři góly," pochvaluje si Hancko jarní vzestup na třetí příčku v lize a do finále poháru, kde Spartu v Liberci čeká znovu Slovan.

Reklama

Související témata: