Hlavní obsah

Nejdřív maturita, den poté první gól za Spartu. Ať šťastné období nekončí, jásá Krejčí

Má ještě pernější dny než jeho spoluhráči. Fotbal musel spojit se školou. Ve středu postup do finále poháru přes Plzeň. V pátek úspěšná maturita. A v sobotu první vstřelený gól za Spartu. „Říkám si: Co je tohle za období? Snad bude trvat co nejdéle. Spokojenost je strašně velká,“ jásá v rozhovoru pro klubovou televizi jedenadvacetiletý Ladislav Krejčí. V nabitém programu přitom ke konci sotva tahal nohy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a Michal Trávník oslavují gól proti Liberci na 3:1.

Článek
Fotogalerie

Zatím měl na kontě jen jeden ligový gól. Před dvěma lety se ještě za Brno trefil v Teplicích. Druhou branku přidal až v prvním kole nadstavby proti Liberci (4:1).

V zápise o utkání mu zatím zůstává, ale může o ni ještě přijít. Hlavou trefil břevno, odražený míč si pak do vlastní sítě srazil brankář Nguyen.

„Viděl jsem, jak míč letí na břevno. Pak se vracel zpátky a já si říkal, že to už snad není možné. Naštěstí si ho tam brankář vrazil," líčí Krejčí a bojí se, aby gól nebyl připsán jako vlastní brankáři.

„Kontroloval jsem na Livesportu, jestli mi gól uznali. A zdá se, že ano. Tak snad to vydrží. Už v první půli jsem měl šanci nůžkami, to by bylo taky pěkné," poukazuje.

Zatím si připije jen kolou

Nerad by o první trefu v rudém dresu přišel. Podstatný je ale přece jen vzestup Sparty a její sedmá výhra v soutěžním utkání v řadě.

„Jsem rád za gól, za vítězství, za dominanci, kterou delší dobu předvádíme. Paráda," libuje si.

Ujišťuje, že na žádnou speciální oslavu zatím nedojde. „Dám si kolu, poplácáme se s klukama v kabině a víc nic. Chci vyhrát pohár, udržet třetího fleka a pak to oslavíme," přeje si Krejčí.

Tři dny po semifinále poháru byl ligový duel pro oba týmy náročný.

„Liberec hrál na brejky a návraty byly těžké, obzvlášť vzhledem k rychlému sledu zápasů teď. Už jsem tahal nohy fest a jsem rád, že je to za námi," netají Krejčí.

Reklama

Související témata: