Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 2:0Viktoria si uchovala šanci na titul, její výhru režíroval Čermák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Čermák 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Výhra nad Jabloncem (2:0) uchovala fotbalistům Plzně naději na titul, čtyři zápasy před koncem první ligy se dotáhli na první Slavii opět na rozdíl šesti bodů. Ve středu si to s červenobílými rozdají v přímém souboji v Edenu. Pod včerejší triumf se výrazně podepsal záložník Čermák: první gól připravil pro Chorého, druhý sám vstřelil. Severočeši byli v Doosan Areně nebezpeční, žádnou z akcí ale nedotáhli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Aleš Čermák se raduje po své trefě do sítě Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Plzeň ve středu v semifinále MOL Cupu podlehla 1:2 Spartě, pod novým koučem Guľou prohrála úplně poprvé. Další pád nechtěla připustit. Do vedení mohla jít zkraje zápasu, kdy se po hrubce hostující obrany dostal do úniku Čermák. Jeho slabý pokus Hrubý ztlumil, vzápětí i pohotovou ránu Hejdy.

Severočeši se po tříbrankovém propadáku v Ďolíčku zvedli. Poctivě bránili, po zisku míče upalovali na zteč. Jen vynikající zákrok Hrušky proti křižné střele Sýkory zachránil domácí od pohromy. Za hlavu se krátce poté chytal jablonecký Holík. Na hranici měl šestnáctky moře času, míč i tak poslal nad břevno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jan Kopic v souboji s jabloneckou defenzívou.

V 19. minutě však udeřilo na druhé straně. Chorý si sběhl na přední tyč na roh Čermáka a hlavou rozjásal fanoušky za severní bránou. Agilní Kayamba potom vypracoval příležitost pro Kovaříka, který napálil jednoho z obránců. Následně Kayamba naservíroval na malé vápno Kopicovi, jenže ten místo zakončení míč zpracovával, následně o něj přišel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Hejda z Plzně, Michal Jeřábek z Jablonce a brankář Severočechů Vlastimil Hrubý.

Jablonec po pauze zlobil ještě víc, několikrát se dostal do blízkosti Hrušky. S finální fází se ale v neděli nepotkal. Plzeň nakonec uklidnila mazácká trefa Čermáka, který se obtočil kolem obránce a prostřelil Hrubého. Viktoria tak doma v lize porazila Severočechy pošesté v řadě.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 19. Chorý, 71. Čermák. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Myška - Hocek (video). ŽK: Beauguel - Kratochvíl, Hämäläinen. Diváci: 2472 (limit 2500 osob na stadionu).
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha (81. Hořava), Kalvach, Čermák - Kayamba (81. Havel), Chorý (54. Beauguel), Kopic (60. Mihálik). Trenér: Guľa.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob - Považanec - Matoušek (79. Pleštil, 86. Černák), Kratochvíl, Hämäläinen (83. Pilík), Sýkora - Doležal (83. Velich). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: