Hlavní obsah

Gól Jablonci mu předpověděla manželka. Byl speciálně pro ni a pro dcerku, řekl plzeňský Chorý

Teprve podruhé na jaře dostal šanci od první minuty, plzeňský útočník Tomáš Chorý se za ni kouči Guľovi odvděčil gólem. Jeho trefa hlavou po rohovém kopu nasměrovala fotbalovou Viktorii k výhře nad Jabloncem (2:0) v nedělním duelu skupiny o titul. Ke vstřelení branky prý Chorého motivovala manželka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Chorý slaví gól proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

„Před zápasem mi napsala, že je Den otců, a že bych jako správný táta mohl dát gól. Tak jsem si na ni vzpomněl. Gól viděla i s malou dcerkou, byl speciálně pro ně," řekl Chorý, který po své trefě poslal rodině srdíčko, jež vytvořil z rukou.

Prosadil se v 19. minutě ve vzduchu, na přední tyči si našel Čermákův roh. „Nebylo to nacvičené, prostě jsem se rozběhnul na přední tyč. Odpoutal jsem se Doležala a trknul míč do sítě. V prvních chvíli jsem se rozhodoval, jestli balon neprodloužím, ale byl jsem v dobré pozici, tak jsem hlavičkoval přímo na bránu," podotkl Chorý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Chorý se raduje z úvodní trefy v utkání s Jabloncem.

Byť toho v této sezoně tolik nenahrál, má na kontě už osm žlutých karet. Kouč Guľa s ním na toto téma vedl v předchozích dnech rozhovor, Chorý si vzal jeho slova k srdci. Proti Jablonci nespáchal žádný ostrý zákrok.

„Snažím se na tom pracovat, ale někdy zbytečnou žlutou dostanu. Mrzí mě to, ale asi s tím nic neudělám. Se svojí postavou nechci být tolik agresivní, ale někdy se neudržím a rozhodčí mě napomenou," uvedl 25letý útočník, který v základní sestavě dostal přednost před parťákem Beauguelem. Odehrál 54 minut.

„Byl jsem trošku indisponován, dál jsem nemohl. Program je náročný, každý tým to má ale podobné. Takže žádné výmluvy," pronesl Chorý. V tomto ročníku zatím vstřelil pět gólů. Ten proti Jablonci pomohl k výhře, díky které má Plzeň ve středečním duelu na Slavii stále o co hrát. Čtyři zápasy před koncem soutěže ztrácí Západočeši na obhájce titulu nadále šest bodů.

Reklama

Související témata: