Hlavní obsah

Sparťanská série trvá, vyhrála sedmý ligový zápas v řadě! Příbram padla a je poslední

Praha
Aktualizováno

Jediný gól padl ve třech úterních zápasech v nejvyšší soutěži fotbalistů ve skupině o záchranu. Byl ale pořádně důležitý. Zlín díky proměněné penaltě Tomáše Poznara vyhrál nad Příbramí 1:0 a Středočeši klesli na poslední místo. Opava remizovala v Karviné 0:0 a bod hostům stačil k posunu na předposlední příčku. Branka nepadla ani na Hané, kde Sigma Olomouc hrála 0:0 s Teplicemi. Ve skupině o titul naopak Sparta přestřílela Baník Ostrava 3:2 a slaví sedmý vyhraný ligový zápas v řadě. Dvěma góly se blýskl sparťan Adam Hložek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hložek a Sáček se radují z branky do sítě Baníku

Článek
Fotogalerie

Sparta vyhrála už osm soutěžních utkání po sobě. Tentokrát ale utkání nerozjela dobře a brzy prohrávala po trefě Potočného. Brzy se ale Letenským povedlo utkání otočit, když se dvakrát trefil sparťanský mladík Hložek. Ještě před poločasem pak navýšil náskok Pražanů útočník Kozák.

Rozhodnuto ale nebylo. Ostravští po přestávce dočkali z penalty snížení na 2:3. Na hřišti se pak začalo jiskřit, další branka už ale nepadla a Sparta si připsala do tabulky tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Štetina a Adam Hložek po utkání s Baníkem Ostrava.

Olomouc ve skupině o záchranu uhrála s Teplicemi remízu 0:0 a má díky získanému bodu jistotu záchrany. Hanáci v duelech se Severočechy neprohráli devátý zápas v řadě. Teplice jsou k udržení velmi blízko.

Poslední Opava remizovala v Karviné. Domácí tým už osm kol po sobě nevyhrál, Opava venku nezvítězila už 16x za sebou. Hosté se ale díky nerozhodnému výsledku posunuli na patnáctou příčku před Příbram.

Zlín po vítězství nad Opavou vyhrál i druhé utkání ve skupině o záchranu. Tři body jim zajistil Tomáš Poznar, když v 62. minutě proměnil penaltu. Poražení Středočeši tak opět klesli na poslední příčku tabulky. V dalším kole čeká Příbram klíčový duel v boji o záchranu v Opavě.

Úterý
Skupina o titul - 2. kolo:
Sparta - Ostrava 3:2
Branky: 25. a 26. Hložek, 33. Kozák - 8. Potočný, 62. Kuzmanovič z pen.
Skupina o záchranu - 2. kolo:
Olomouc - Teplice 0:0
Karviná - Opava 0:0
Zlín - Příbram 1:0
Branka: 62. Poznar z pen.
Středa
Skupina o titul - 2. kolo:
17:30 Jablonec - Liberec
20:00 Slavia - Plzeň

Reklama

Související témata: