Hlavní obsah

Mentálně nejcennější výhra! Sparťani už se o úspěch na hřišti klidně porvou

Praha

Leklé ryby jako dřív? Kdepak. Fotbalistům Sparty stoupá sebevědomí a na hřišti se o výhru klidně porvou. Tradičně vypjatý duel s Baníkem (3:2) byl jasným příkladem. Domácí v hektických chvílích několikrát vystartovali proti soupeři, jen aby se zastali spoluhráče. „Kluci jsou jeden tým, u kolektivního sportu je normální, že si pomáhají. Zápasy s Baníkem jsou vždycky nervózní, ale nakonec utkání nepřekročilo běžný rámec, nedošlo k žádnému zranění,“ poukazuje trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emoce na konci zápasu. Milan Baroš z Baníku Ostrava v obležení hráčů Sparty.

Článek
Fotogalerie

Osmá výhra v soutěžním zápase v řadě. Vítězství nad Baníkem je ovšem pro letenský tým mentálně nejcennější. „Určitě, prohrávali jsme brzy 0:1. Celou první půli jsme nedokázali zareagovat na rozestavení Baníku, i když jsme se na něj chystali. O přestávce jsme se takticky srovnali a ve druhé se zlepšili. Závěr byl hektický, ale už jsme utkání zvládli," cení si trenér Václav Kotal.

Duel byl zase vypjatý. A příchod ostravských náhradníků Baroše se Smolou na hřiště byl slušnou rozbuškou. Baník inkasoval včetně kouče celkem devět žlutých karet a pro klíčový duel v Liberci tak ztratil Kuzmanoviče.

„Měl jsem samozřejmě obavy, abychom nepřišli ještě o další hráče. Zápas se rozkouskoval hlavně kvůli rozhodčímu, který svým posuzováním vnesl na hřiště nervozitu. Musím se podívat, jestli některé karty byly oprávněné," stěžuje si Luboš Kozel na sudího Klímu.

Standardky pod taktovkou asistentů

Baník cítil, že po vydařeném začátku mohl na Letné uspět. Vedení však rychle promrhal a nakonec ztratil i celý zápas.

„Nehráli jsme špatně, přesto mám pocity smíšené. Byl jsem naštvaný, o půli jsem musel zvýšit hlas. Znervóznili jsme Spartu a měli ještě další šanci. A dál? Dostali jsme tady v březnu v poháru pět gólů, z toho čtyři ze standardek. Připravovali jsme se na ně, ale dvakrát z nich znovu inkasovali. Odpovědnost hráčů musí být mnohem větší. Nemůže se stát, aby Kozák vyplaval úplně sám, aby neobsazený Hložek hlavičkoval," láteří Kozel.

Sparta si standardkami v posledním úspěšném období hodně pomáhá. „Na starosti je má Míša Šmarda s Lubošem Loučkou. V pořádku, je dobře, že se nám standardky daří," dopřává Kotal kus slávy i svým asistentům.

Reklama