Hlavní obsah

Zdrcený Limberský: Číšo, odpočívej v pokoji. Dohlídni tam na Rajtyho s Bizim...

Praha

Smrt slovenského obránce Mariána Čišovského, který v noci na neděli podlehl zákeřné amyotrofické laterální skleróze, zasáhla citelně jeho bývalé spoluhráče a kamarády z plzeňské Viktorie. V čele s Davidem Limberským a Pavlem Horváthem, kteří s ním prožili nádherné časy na hřišti i mimo něj.

Foto: Profimedia.cz

Na Mariána Čišovského vzpomínají jeho spoluhráči i fanoušci

Článek

„Číšo odpočívej v pokoji... Dnes odešel legendární obránce a fantastický člověk... Dohlídni tam na Rajtyho s Bizim... Naše obrana z roku 2011 byla neuvěřitelná a nemůžu uvěřit, že jsem tu zůstal úplně sám.. Upřímnou soustrast rodině," napsal na Instagramu Limberský.

Jeho tehdejší parťáky z obranné řady potkal krutý osud. František Rajtoral a David Bystroň odešli z tohoto světa dobrovolně, Čišovský po šestiletém statečném boji s nevyléčitelnou chorobou...

„Odchází kamarád, bojovník. Je mi smutno, temno... Děkuju Ti za vše!," poslal Čišovskému vzkaz bývalý plzeňský lídr Pavel Horváth, nyní kouč Příbrami. Pro svojí přátelskou povahu a pro skvělé služby Viktorii je slovenský stoper velkým oblíbencem plzeňských fanoušků.

Vizitka bývalého fotbalisty Plzně Mariána Čišovského, který dnes ve věku 40 let zemřel
Datum a místo narození: 2. listopadu 1979, Humenné (Slovensko)
Post: obránce, stoper
Hráčská kariéra: Chemlon Humenné (1996-99), Inter Bratislava (1999-04), MŠK Žilina (2004-06), Artmedia Petržalka (2006-08), FC Temešvár (2008-11), Viktoria Plzeň (od 2011)
Bilance v nejvyšších soutěžích: 398/49
Reprezentace: 15 zápasů; s týmem do 21 let se zúčastnil olympijských her v Sydney 2000
Největší úspěchy: 3x mistr slovenské ligy (2000, 2001, 2008), 1x mistr české ligy (2013; i v době dalších titulů ho Plzeň stále vedla na soupisce), 3x vítěz slovenského poháru (2000, 2001, 2008), 1x vítěz českého superpoháru (2011)

Fanoušci na sociálních sítích vzpomínají na svého oblíbence

„Dneska musíte vyhrát pro Číšu," reagoval fanoušek petr05z na Instagramu Limberského. „Jeden z nejlepších obránců Viktorky. Upřímnou soustrast jeho rodině," přidali se další.

Na webu Viktorie se k smrti Čišovského vyjádřil i generální manažer klubu Adolf Šádek: „Smutná zpráva pro všechny z nás. Navždy nás opustil skvělý fotbalista, kamarád, manžel, táta a velký bojovník. V první řadě bych za celý klub, všechny jeho zaměstnance, hráče i trenéry chtěl vyjádřit upřímnou soustrast Mariánově rodině a všem nejbližším. Způsob, jakým bojoval až do poslední chvíle, je vzorem pro všechny, kteří musí bojovat s jakoukoli nemoc."

Hráči dnes před zápasem uctí památku Čišovského minutou ticha

Plzeň před dnešním utkáním se Spartou uctí památku Mariána Čišovského minutou ticha. V prostorách stadionu také vytvoří pietní místo, na kterém budou moci na oblíbeného fotbalistu všichni zavzpomínat.

Reklama

Související témata: