Hlavní obsah

Na únavu z mistrovských oslav Rada nespoléhal, přesto byl po výprasku rozčarovaný: Nebyli jsme ani sparingpartnerem

Praha

Slavistická sestava, v níž vyrukovalo hned pět náhradníků? Nebo snad únava z mistrovských oslav následujících poté, co Trpišovského svěřenci obhájili v konfrontaci s Plzní titul a ponořili se do euforie? „S ničím takovým jsem rozhodně nepočítal,“ odmítal jablonecký kouč Petr Rada, že by v nedělním večeru kalkuloval v Edenu s podobnými variantami. „Jsou to přece profíci. Já s Duklou také vyhrával tituly a poráželi jsme každého, aniž by někdo koukal, jestli jsme oslavovali.“

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada byl po zápase v Edenu hodně rozladěný

Článek

V minulosti se Severočechům v Edenu dařilo. v závěru letošní sezóny se však pro ně stal prokletý. Na samém konci května odjeli z utkání základní části ligy s pětibrankovým přídělem, tentokrát inkasovali v nadstavbovém duelu jen o gól méně.

„Není co hodnotit, Slavii jsme se nevyrovnali v ničem, nebyli jsme pro ni ani sparingpartnerem," rozladěně přiznával jablonecký kouč Petr Rada, že jeho tým opět propadl na celé čáře.

V závěru sezony vypadl Jablonec  úplně z role, neboť v posledních čtyřech zápasech získal jediný bod. Naštěstí pro něj v derby s Libercem, takže šance na účast v pohárové Evropě pořád žije.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík ze Slavie Praha překonává brankáře Jablonce Jana Hanuše.

„Jenže na Liberec jsme vyrukovali s jiným mančaftem," připomínal Rada problémy se sestavou, které před cestou do Edenu měl. Zatímco domácí trenér Trpišovský si po zisku titulu mohl dovolit dopřát hned pěti hráčům základní sestavy odpočinek, on základní jedenáctku skládal doslova za pochodu. Na výkonu to bylo samozřejmě znát...

„Změn bylo skutečně hodně, chybělo mi osm hráčů," vypočítával zranění i třeba absenci slávistických fotbalistů Matouška a Sýkora hostujících na severu Čech právě z Edenu.

"Doufám, že ti dva budou moci ve dvou zbývajících zápasech nastoupit. Snad to platí, i když jejich hostování mělo skončit 1. července," utěšoval se Rada, že na poslední dvě kola nadstavby postaví přece jen silnější sestavu a o účast v pohárové Evropě bude hrát až do konce sezony.

„Musíme podat ovšem lepší výkony. Liberec je před námi jen o bod, ale v příštím kole hostí Slavii. A jestliže tam Slavia přijede v takovém laufu, v jakém hrála proti nám, na Evropu budeme mít skutečně šanci. Budeme bojovat až do konce," ujišťoval Rada, že jeho Jablonec o účasti v Evropské lize sní navzdory přídělu utrpěnému v nedělním Edenu pořád.

Reklama

Související témata: