Hlavní obsah

Sparta zkolabovala v nastavení, v Příbrami jen remizovala

PRAHA

Kolaps to byl ukázkový. Fotbalisté Sparty vedli většinu utkání 25. kola Gambrinus ligy v Příbrami 1:0 a už se viděli, jak alespoň do pondělka stahují náskok vedoucí Slavie na pět bodů. Ve třetí minutě nastavení však inkasovali a domů si vezou jen bod, který pro ně nic neřeší ani v bitvě o druhé místo. Ve druhém sobotním duelu pak Plzeň vyhrála nad Bohemians Praha 3:1.

Článek

U Litavky šlo o hodně. Příbram ještě nemá klid a na jaře si vážně komplikuje situaci. Ztráta dalších bodů už by mohla být pro svěřence italského kouče Moralese kritická. Sparta ovšem míří vysoko. Hraje o kvalifikaci Ligy mistrů, navíc by nebyla proti, kdyby před pondělní dohrávkou Slavie s Mladou Boleslaví stáhla náskok ligového lídra na pět bodů. Červenobílí však mohou být v klidu, Letenští zase všechno dokonale zpackali...

První poločas potěšil více sparťany. Matušovič v 18. minutě odcentroval a Kušnír trefil míč hlavou přesně do protipohybu brankáře Hrušky a otevřel skóre. Hru provázela řada nepřesností na obou stranách, Sparta zápas kouskovala taktickými fauly, ale rozhodčí Drábek měl zápas pod kontrolou. Sporným okamžikem byl zákrok na Huňu, který zaváněl faulem a červenou kartou.

Když už se zdálo, že Pražané tři body uhlídají, v nastaveném čase jim výhru sebral Dos Santos. Nádhernou střelou k tyči zhatil sparťanům jejich plány. Na Slavii ztrácejí sedm bodů a před Libercem a Mladou Boleslaví, které mají své zápasy 25. kola k dobru, jsou jen o tři body.

Plzeň chtěla zapomenout na pohárový debakl 0:3 se Spartou. Reputaci si napravila v duelu s Bohemians, kteří po postupu do první ligy ještě venku nevyhráli. Po bezbrankovém poločase se Viktoria přece jen prosadila. Po rohovém kopu otevřel skóre Hájovský, druhý gól přidal po pěkné individuální akci Petržela. Pak došlo i na kulišárnu kapitána Horvátha - jeho centr přímo z rohu si brankář Belaň srazil do vlastní sítě... Za hosty v závěru alespoň snížil Ibe.

Liga pokračuje pěti nedělními zápasy a v pondělí kolo uzavře dohrávka Slavia - Mladá Boleslav.

Program 25. kola Gambrinus ligy
Sobota
17:00Plzeň - Bohemians Praha 3:1 (0:0)on-line
Branky: 52. Hájovský, 57. Petržela, 63. vlastní Belaň - 87. Ibe.
17:00Příbram - Sparta 1:1 (0:1)on-line
Branky: 90.+3 Dos Santos - 18. Kušnír.
Neděle
10:15Žižkov - Kladnoon-line
17:00Ostrava - Zlínon-line
17:00Teplice - Jablonecon-line
17:00České Budějovice - Brnoon-line
20:00Liberec - Olomoucon-line
Pondělí
19:00Slavia - Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: