Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 3:1Plzeň třemi góly ve druhé půli porazila Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Hájovský 1 : 0
57. Petržela 2 : 0
62. Beláň (vlastní) 3 : 0
87. Ibe 3 : 1

PLZEŇ

Devět minut stačilo fotbalistům Plzně, aby zápas s Bohemians rozhodli. Západočeši po zlepšeném výkonu ve druhé půli dostali míč za záda hostujícího brankáře Belaně hned třikrát. Jednou se trefili Hájovský a Petržela, třetí gól si srazil střížkovský brankář srazil po Horváthově rohu do vlastní sítě sám. Chvíli před koncem snížil na konečných 3:1 pro domácí Ibe.

Článek

Oba týmy vstupovaly do utkání ve Štruncových sadech v odlišném rozpoložení. Zatímco hostující Bohemians v posledním kole pod žižkovskou věží porazili nečekaně  Ostravu, Západočeši na domácím trávníku utrpěli debaklod Sparty ve čtvrtfinále Poháru ČMFS. To vše jakoby se v úvodu promítlo i do sobotního duelu.

V páté minutě zatáhnul po levé straně míč hostující Dobeš, odcentroval na hranici vápna, kde osamocený Kincl střílel hlavou jen těsně vedle pravé tyč Daňkovy brány. Hned z protiútoku mohli ovšem otevřít skóre hosté, ale Varadi před padajícím Belaňem v brance Bohemians poslal míč také vedle.

Tři minuty před půlí napřáhl z třiceti metrů plzeňský kapitán Horváth, jeho pokus Belaň vyrážel na roh. Hosté ale rozhodně roli bojácného nováčka nepřijali. Naopak si dokázali vytvářet nebezpečné příležitosti. Po jedné z nich musel Daněk z posledních sil vyrážet hlavičku nejlepšího střelce Bohemians Kincla.

Na začátku druhého poločasu Viktoria hosty zatlačila. Z velké tlačenice na malém vápně před gólmanem Belaňem ale branka ještě nepadla. Ta přišla až s 54. minutou. Petržela si po rohu poslal míč s Horváthem, pak odcentroval na hlavu Hájovského, jenž rozveselil domácí fanoušky. Nebyl ovšem sám, kdo rozdával radost... V 57. minutě si Petržela po sprintu pohrál s hostujícím obránci a tvrdou střelou zvýšil na 2:0.

Po pěti minutách už to bylo o tři branky. Kapitán Západočechů Horváth zatočil míč z rohu tak parádně, až si jej do vlastní branky srazil strážce svatyně Pražanů Belaň. V 78. minutě už mohl být rozdíl ve skóre ještě větší, hlavička Jiráčka ale mezi tři tyče nesměřovala. Naopak, trefil se nový hráč hostí na hřišti Ibe, jenž střelou z otočky v závěru nedal Daňkovy v domácí bráně šanci.

Plzeň - Bohemians Praha 3:1 (0:0)
Branky: 53. Hájovský, 57. Petržela, 62. vlastní Belaň - 86. Ibe. Bez karet. Rozhodčí: Jech - Ubias, Moudrý. Diváci: 2334.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Petržela (79. Presl), Horváth, Kolář, Limberský (83. Rada) - Tatanashvili (33. Jiráček), Varadi. Trenér P. Vrba.
Bohemians: Belaň - Lencevič, Grznár, Horáček, Turtenwald - Andronic (57. Galbavý), Demeter, Zoubek (66. Ibe), Dobeš, Fenyk (46. Novotný) - Kincl. Trenér L. Urban.

Reklama

Související témata: