Hlavní obsah

Budějovice - Brno 1:1Další remíza Jihočechů. V lize už patnáctá!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Sedláček 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic přišli ve druhé nastavené minutě o vítězství nad Brnem. Jihočeši vedli od 29. minuty, kdy se pošesté v sezoně trefil Sedláček, za hosty však v samém závěru srovnal kapitán Došek. Jihočeši svého soupeře neporazili ani poosmé za sebou a připsali si už patnáctou remízu v probíhajícím ročníku.

Foto: Archiv

Trenér Brna Miroslav Beránek remízu z jihu Čech bral.

Článek

Hosté přijeli na jih Čech napravovat domácí porážku s Viktorií Žižkov, po které jim klubové vedení napařilo milionovou pokutu. Jeden z pěti nejvíce potrestaných hráčů brankář Lejsal však na Střelecký ostrov vůbec nedorazil, a tak se jarní premiéry mezi tyčemi dočkal Bureš.

Brňané začali s elánem. Ve čtvrté minutě pěkně zakombinovali na hranici vápna, ale střílející Mareček poslal slabou přízemní střelu vedle. Z protiútoku našel domácí Hudson Šímu, který pálil bez přípravy nad branku. Nebezpečnějším dojmem však v úvodu působili Moravané. Po Kalivodově centru hlavičkoval vedle Došek, za dalších sedm minut pak zkoušel štěstí Švejnoha a Kučera ostrou střelu jen s vypětím sil vyboxoval před sebe.

Jihočeši po dvaceti minutách zpřesnili kombinace a postupně získávali mírnou převahu. V 27. minutě si Benát obhodil jednoho z brněnských beků, těsně za šestnáctkou napřáhl a pokud by balon směřoval mezi tyče, Bureš by se zřejmě natahoval marně. Po půlhodině však už domácí slavili. Agilní Šíma poslal do vápna z levé strany nadýchaný centr, na který si na přední tyči naběhl Sedláček a hlavičkou otevřel skóre.

Brňané chtěli ještě před poločasem vyrovnat, ale Marečkova nerušená cesta středem pole skončila ranou těsně mimo. Ještě blíž k brance byli hosté v posledních sekundách první půle, kdy gólman Kučera špatně vyběhl, ovšem ihned svoji chybu napravil a nedovolil skórovat volnému Švejnohovi. Tečovanou střelu ještě před brankovou čárou odkopl Žižka.

Brzy po přestávce mohl Dynamo uklidnit Homoláč, který ve slibné pozici napálil odražený míč po rohu jen do hostující obrany. Téměř vzápětí přiťukl Stráský nabíhajícímu Benátovi, ale Bureš nemusel zasahovat. S příchodem střídajícího Rabušice Brno ožilo a opět získalo mírnou územní převahu. Nový muž na hřišti mohl po šesti minutách srovnat, ovšem Kučera si pohlídal bližší tyč a vyrazil na roh. Neujal se ani Doškův volej.

Brněnský nápor postrádal více přesnosti i nápaditosti a domácí se poměrně s přehledem bránili. A několikrát dokonce málem zvýšili, nejblíže byl asi Benát, jehož střela z 81. minuty se otřela o boční síť. Když už se zdálo, že Jihočeši svého soupeře přeskočí v tabulce a posunou se na desáté místo, dostal se balon ve vápně k Doškovi, který překonal ztuhlého Kučeru.

České Budějovice - Brno 1:1 (1:0)
Branky: 29. Sedláček - 90.+2 Došek. Rozhodčí: Kovařík. ŽK: Homoláč - Živný, Čoupek. Diváci: 3307.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Žižka, Leština - Hudson (70. Hílek), Homoláč, Benát, Šíma (63. Jasanský) - Stráský, Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Brno: Bureš - Smutný (46. Szegedi), Dvorník, Živný, Čoupek - Kalivoda (55. Rabušic), Mareček, Švejnoha, Šural (77. Střeštík) - Došek, Heinz. Trenér: Beránek

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 89. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice