Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Exploze kanonýrů! Koruna pro krále je stále ve hře

Praha

Mistrovský titul patří znovu Slavii, o nejcennější trofeji je jasno. O korunu krále střelců se však nejspíš až do poslední chvíle povede velký boj. Hned čtyři hráči, kteří dali dva a více gólů, figurují v ideální sestavě 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Po třech zástupcích mají v jedenáctce Slavia a Plzeň, dva hráče dodala Olomouc.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Nejenže sešívaní obhájili titul, do čela tabulky střelců navíc posunuli svého žolíka Musu. Proti Jablonci nastoupil od začátku a dvěma góly se dostal již na třináct branek, penaltu v závěru neproměnil. Na záda mu mimo jiné dýchá i teplický Řezníček. Zlínu nasázel hattrick a s devíti góly je nejlepším jarním střelcem.

Osmkrát se na jaře za Olomouc trefil sparťanský host Juliš, proti Karviné si připsal dva góly. Stejně jako Mosquera, který jistil postup Bohemians přes Slovácko ve skupině o Evropu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petar Musa už vede tabulku střelců...

Červenobílí zvládli oslavy titulu bravurně, proti Jablonci se vytáhli také Provod a Ševčík. Plzeň zvládla smutný zápas, výhru nad Spartou věnovala zesnulému parťákovi Čišovskému. Gólem a asistencí rozhodl Chorý, ze zadních pozic se k němu přidávali Havel a Brabec.

Liberec si připsal důležitou výhru nad Baníkem, spolehnutí bylo na obránce Koscelníka. S kariérou se vítězně rozloučil olomoucký brankář Buchta.

Sestava 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Buchta (Olomouc) - Havel (Plzeň), Brabec (Plzeň), Koscelník (Liberec) - Mosquera (Bohemians), Ševčík (Slavia), Juliš (Olomouc), Provod (Slavia) - Musa (Slavia), Chorý (Plzeň), Řezníček (Teplice).

Reklama