Hlavní obsah

Baník kope za slepice. Klub podpořil zákaz klecových chovů

Ostrava

S nezvyklou iniciativou vyrazil do světa prvoligový fotbalový klub Baník Ostrava. Poté co hráči i trenéři nedávno podpořili dárcovství kostní dřeně se nyní hráči i fandové Baníku ve videoklipu vymezili proti klecovému chovu slepic.

Baník podpořil zákaz klecového chovu slepicVideo: fcb.cz

 
Článek

Zatímco Poslanecká sněmovna České republiky se nedávno proti zákazu klecového chovu slepic odmítla vyslovit, Baník se proti „výrobě" klecových vajec postavil zcela jednoznačně. Natočeným videoklipem, ve kterém společně s fanoušky v hlavních rolích vystupují Roman Potočný, Milan Baroš a Ondřej Šašinka, podpořil klub spolek Obránce zvířat v jejich současném boji proti klecovému chovu slepic.

Aktéři v klipu poukazují na nevyhovující podmínky klecového chovu slepic a podporují aktivitu www.zakazkleci.cz. „Žijeme v době, v níž je zvlášť důležité nezapomínat na lidskost. A za tu považuji i vztah ke zvířatům a odmítání lhostejnosti k bídným podmínkám, v nichž konkrétně právě slepice chované v klecích žijí," uvedl majitel klubu Václav Brabec.

„Baník je klub, který v nedávném období prokázal, že dokáže pomoci dětem v nemocnicích, v dětských domovech, onkologicky nemocným i nevidomým fanouškům, pozůstalým po obětech tragédie v nemocnici a podobně. Jsem rád, že klubu ani tato aktivita spolku Obraz není lhostejná," dodal šéf ostravského Baníku.

Reklama