Hlavní obsah

Plzeň dala poslední sbohem Čišovskému. Odpočívej v pokoji. A díky...

Robert Neumann, Jarmila BastlováSport.cz

Z obřadní síně plzeňského Ústředního hřbitova vychází Pavel Horváth. Za ruku vede syna Patrika, neskrývá slzy. Stejně jsou na tom další členové zlaté party Viktorie v čele s Davidem Limberským, Markem Bakošem a Matúšem Kozáčikem. Fotbalová Plzeň dala v pátek odpoledne poslední sbohem svému bývalému obránci Mariánu Čišovskému, který zemřel v noci na neděli po dlouhé těžké nemoci. S amyotrofickou laterální sklerózou se statečně pral od roku 2014. Bylo mu čtyřicet let.

Pohřeb Mariána ČišovskéhoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Děkujeme všem, kteří se přišli rozloučit s naším Mariánem. Děkujeme za projevy soustrasti a květinové dary, kterými se snažili zmírnit náš žal," uvedla v prohlášení vdova Martina Čišovská. „Srdečně děkujeme každému za tichou vzpomínku na Mariána. Velké díky patří fotbalovému klubu Viktoria Plzeň. Zároveň bych chtěla poprosit média o respektování našeho soukromí," dodala.

Se slovenským stoperem se přišel rozloučit kompletní současný tým Viktorie. Z Ostravy dorazili Čišovského bývalí spoluhráči z Plzně Václav Procházka a Martin Fillo, rozloučit se s někdejším svěřencem přijel trenér Miroslav Koubek nebo hokejová legenda Martin Straka. Smuteční řeč pronesli Bakoš s Kozáčikem, kteří byli s Čišovským jako bratři, jejich rodiny se dlouhé roky přátelí.

„Byl to těžký a smutný den pro celý klub. Smířit se s odchodem Mariána je pro nás všechny strašně těžké. V klubu měl spousty kamarádů a známých. Byl nejen výborným hráčem, ale i velkým bojovníkem," řekl po smutečním obřadu plzeňský tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Před obřadní síní se sešly desítky fanoušků Viktorie, na sobě dresy s Čišovského osmadvacítkou a jeho jmenovkou. Jeden z nich měl triko popsaný textem: Čišo, odpočívej v pokoji. A díky...

Lidé pokládali květiny na improvizované pietní místo, pod černobílou fotku slovenského obránce. Od 15letých teenagerů až po důchodce. Dojemně se s Čišovským rozloučily starší paní, které stopera pohladily po tváři...

„Na přání rodiny jsme se rozhodli, že přístup médií i fanoušků do obřadní síně nebude možný. Její kapacita byla vyčerpaná. Proto vznikla dvě improvizovaná pietní místa - před obřadní síní a ve Štruncových sadech," podotkl Hanzlík.

Po výpadovce na Prahu, která lemuje jižní stranu hřbitova, projížděl Čišovský mnohokrát. V pátek za jeho zdmi definitivně uzavřel svoji pozemskou návštěvu. Pro Viktorii ale žije dál. Zůstává na její soupisce, v kabině bude mít nadále svoji skříňku. Sbohem, Čišo!

Reklama

Související témata: