Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:1Kroupa zajistil Zlínu dvěma góly vítězství nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kroupa 1 : 0
48. Kroupa 2 : 0
89. Rabušic 2 : 1

Čestmír FolkPrávo

V moravské bitvě zajistil zachraňujícímu se Zlínu vítězství dvěma brankami brněnský odchovanec Karel Kroupa. „Zápasy s Brnem jsou pro mě ještě prestižnější než třeba se Spartou či Slavií. Záchranu sice stále nemáme ve svých rukách, avšak jsem přesvědčen, že v případě naší výhry v posledním kole v Jablonci nesestoupíme. Snad nám Brňané v zápase s Příbramí či Baník v Kladně pomohou,“ doufal Kroupa, který je se šesti trefami nejlepším kanonýrem Tescomy v této sezóně.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Už v 6. min. odvracel nebezpečí na brankové čáře po závaru v brněnské šestnáctce Živný. Tentýž hráč o chvíli později na druhé straně hřiště hlavičkoval po Kalivodově centru těsně vedle pravé tyče. Pak už ale zlínští fanoušci jásali. Na Vyskočilův dlouhý nákop do velkého čtverce si naběhl Kroupa, jenž přeskočil gólmana Bureše a hlavou otevřel skóre.

Zdálo se, že vedoucí branka Valachy poněkud ukolébala. Hosté se najednou začali hnát na jejich polovinu s mnohem větším počtem hráčů a zlínská obrana se měla co ohánět. Blízko vyrovnání byl Došek, avšak sám před Baránkem nedosáhl na centrovaný míč.

Brzy po změně stran si ovšem Zlín pojistil vedení, když po Šmahajově rohu znovu kraloval ve vzduchu Kroupa - 2:0. Pak si Valaši dlouhé minuty náskok kontrolovali a mohli dokonce přidat i třetí gól. Místo toho v poslední minutě řádné hrací doby Rabušic po přihrávce střídajícího Schneidera snížil, na víc se už ale Brno nezmohlo.

„Bohužel jsme inkasovali po našich chybách góly na úvod obou poločasů,“ povzdechl si brněnský kouč Miroslav Beránek. „Dohánět dvougólové manko pak bylo strašně těžké, naše kontaktní branka přišla příliš pozdě,“ litoval. Jeho tým postrádal řadu zraněných či vykartovaných opor v čele s Trousilem, Poláchem, Marečkem, Pospěchem, Střeštíkem, Čoupkem či Lirou.

Trenér Zlína Ladislav Minář označil vítězství svého mužstva za zasloužené. „Většinu střetnutí jsme měli hru pod kontrolou,“ pochvaloval si. Minář nechtěl spekulovat, zda tři body v posledním ligovém duelu v Jablonci vynesou jeho celku kýženou záchranu. „Kdybych o tom pořád přemýšlel, asi bych se z toho zbláznil. Samozřejmě ale věřím, že Brno může doma vyhrát nad Příbrami anebo Ostrava aspoň remizuje v Kladně,“ přemítal.

FC Tescoma Zlín - 1. FC Brno 2:1 (1:0)
Branky: 12. a 48. Kroupa - 89. Rabušic. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Tacina. ŽK: Zbožínek, Žůrek, Malcharek - Smutný. Diváci: 4125.
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Trubila - Šmahaj, Zúbek, Dostálek, Vyskočil (90. Elšík) - Kroupa, Bača (67. Žůrek). Trenér: Minář.
Brno: Bureš - Smutný, Dvorník, Živný, Okleštěk - Kalivoda (66. Szegedi), Huška (79. Borák), Švejnoha, Rabušic - Došek, Heinz (46. Schneider). Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: