Hlavní obsah

Berger: Žádné lážo plážo, v Mladé Boleslavi nás čeká adrenalin

Dal svůj pátý gól po návratu do české ligy. A ne ledajaký, Patrik Berger se prudkou bombou pod břevno postaral o úvodní trefu fotbalové Sparty v duelu s Jabloncem. Po přestávce hosté snížili skóre a měli další šance. „Sami jsme si to zkomplikovali. Zbytečnými chybami jsme dali Jablonci čuchnout a sami z toho znervózněli,“ líčil pětatřicetiletý letenský kapitán po vítězství 3:2.

Článek

Jaké bude pro Spartu poslední kolo?

Máme to ve svých rukou. Když vyhrajeme v Mladé Boleslavi, skončíme druzí.

Jenže i soupeř bude mít o co hrát.

Samozřejmě, nebudou hrát žádný lážo plážo fotbal. Jde jim ještě o start v pohárech. Žádný med, ale v téhle sezóně pro nás nebylo jednoduché vůbec nic.

Právě, sezóna se vám moc nepovedla. Nebudete z posledního kroku nervózní?

Po této sezóně můžeme být vůbec rádi, že svůj osud máme pořád ve svých rukou. Větší adrenalin v tom bude. Musíme skončit druzí a dostat se do předkola Ligy mistrů, což byl cíl, který jsme si v lednu dali.

Ale jak to zvládnou mladí a méně zkušení hráči?

Pro mladé je to hlavně skvělá škola. Pokud nebudou schopni zvládat takové zápasy, ve kterých jde o všechno, pak nemá smysl, aby měly představy, že budou hrát někdy velký fotbal.

Alespoň se fanoušci mají za týden na co těšit...

Ti naši by určitě byli radši, kdyby už bylo hotovo. Ale nestalo se. Neměli jsme dobrou sezónu, poztráceli spoustu bodů a teď musíme ještě bojovat. Druhé místo bude otevřené až do konce.

Pikantní je, že v utkání s Libercem by se vám hodila pomoc Slavie.

Záleží jen na nás, jestli druhé místo ze země sebereme nebo ne. Nemusíme se koukat na druhé a spoléhat na ně.

Co říkáte tomu, že Spartě může hrozit kontumace za nasazení mladého Kadlece, který se omluvil z reprezentační devatenáctky?

To je věc Sparty a svazu, já k tomu nemám co říct. Ani by mě nikdo neposlouchal, takže mě to vlastně ani nezajímalo.

Když už je řeč o Kadlecovi. Nejste překvapený, že Sparta byla v minulých týdnech odkázaná na to, zda se čerstvě sedmnáctiletý Kadlec trefí, nebo ne?

Fotbalistů s tak obrovským talentem je málo. I když mu je jen sedmnáct, měl by dostávat šanci. Pamatuji si z Anglie, že hráči, kterým je dnes kolem třiadvaceti jako Rooney nebo Fabregas, taky hráli ligu v sedmnácti. Nebáli se jim dát šanci a oni ji využili.

Jmenoval jste velké hvězdy. Může to Kadlec dotáhnout tak daleko jako ony?

Má k tomu velice dobře našlápnuto. Za ten rok, co jsem ho sledoval, tak vím, že k tomu má velice dobře našlápnuto. Je to osobnost, v hlavě to má srovnané. A fotbalový potenciál má určitě obrovský. Ale pořád je spousta okolností, které mu během kariéry musí hrát do karet. Zakončení má úžasné.

Reklama

Související témata: