Hlavní obsah

Výsledky kontrolních testů fotbalistů Karviné budou zřejmě dnes

Praha

Výsledky testů karvinských prvoligových fotbalistů, kteří se nakazili koronavirem, by hygienici mohli znát už dnes odpoledne. Novinářům to řekla krajská hygienička Pavla Svrčinová. Klub je kvůli případům nákazy covidem-19 od 2. července v dvoutýdenní karanténě. Ligová fotbalová asociace (LFA) kvůli tomu posunula poslední dvě kola skupiny o záchranu a baráž o nejvyšší soutěž.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Hráči Karviné drží minutu ticha k uctění památky bývalého fotbalisty Plzně Mariána Číšovského.

Článek

"Pro karvinský fotbalový klub jsme zařizovali testy na dnešní den, protože je to čtrnáctý den od významného kontaktu s tím pozitivním. Výsledky by měly být odpoledne," uvedla Svrčinová. Vzorky se budou zpracovávat ve Zdravotním ústavu v Ostravě. Odběry se podle krajské hygieničky prováděly přímo v Karviné a vzorky se následně převážely do Ostravy.

Na počátku července krajská hygienická stanice uvedla, že v karvinském klubu jsou čtyři případy nákazy koronavirem, z toho tři hráči a jeden člen vedení. Z toho vyplynula dvoutýdenní izolace celého mužstva a LFA odložila zbývající kola skupiny o záchranu na 23. a 26. července.

Karviné patří dvě kola před koncem nadstavby v šestičlenné skupině o záchranu čtvrté místo, které stejně jako pátá příčka znamená baráž. O dva body zpět jsou Opava a poslední Příbram.

Reklama

Související témata: