Hlavní obsah

Trojlístek sparťanů se vydává na hostování do Mladé Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Středočeši se mohou těšit na zásilku z Prahy. A hned trojitou. Václav Drchal, Ondřej Zahustel a Jiří Kulhánek z fotbalové Sparty dostali povolení připravovat se s Mladou Boleslaví. Oba kluby jednají o hostování tria sparťanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty.

Článek

Všichni tři se potřebují rozehrát. Václav Drchal se loni na podzim zotavoval ze zranění. Na jaře nastoupil do tří soutěžních utkání za áčko a do jednoho za rezervu. V zápase B-týmu proti Domažlicím vstřelil jediný gól ročníku, když proměnil penaltu.

Ondřej Zahustel se zranil v úvodním kole minulé sezony proti Slovácku. Na jaře hostoval právě v týmu z Uherského Hradiště a gólem přispěl k výhře nad Slávií. Hostování mu pak ale poznamenala zlomenina ruky na konci května, po které už se na hřiště nepodíval. Je odchovancem Mladé Boleslavi.

Jiří Kulhánek v předchozím ročníku hostoval v Českých Budějovicích. Nastoupil do patnácti ligových a dvou pohárových zápasů. V předchozím ročníku Kulhánek hostoval v Trnavě.

Na hostování do Mladé Boleslavi přicházejí také devatenáctiletý stoper Šimon Gabriel z Plzně a útočník Davis Ikaunieks z Jablonce. Z Viktorie bude nadále hostovat i středopolař Dominik Janošek.

Do Jablonce naopak míří ofenzivní univerzál Tomáš Ladra. Hostování skončilo Jaroslavu Zelenému, který se zapojil do přípravy Slavie.

Do pátku absolvují Středočeši soustředění v Nymburce. "Zahraniční soustředění je složité a z mého pohledu zbytečné, když máme doma dobré podmínky. Příprava bude krátká, potrvá jen čtyři týdny a v tak krátké době někam cestovat mně přijde zbytečné," říká trenér Jozef Weber na klubovém webu.

Reklama