Hlavní obsah

Ostravskému fandovi hrozí za útok na policistu až pět let vězení

JABLONEC NAD NISOU

Až pět let vězení hrozí šestadvacetiletému fotbalovému fanouškovi Baníku Ostrava za to, že při cestě na pondělní zápas do Jablonce ve vlaku napadl policejní doprovod. Z útoku na veřejného činitele je podezřelý i dvacetiletý muž, který byl u incidentu. Přestože jeho obvinění není tak závažné, soudce ho může poslat do vězení až na tři roky.

Článek

Obvinění z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví čelí ještě dvacetiletý mladík, který napadl fanouška domácích u přehrady v Jablonci.

"Případ z vlaku se bude řešit ve zkráceném řízení. Oba muži by se měli postavit před soud již ve středu," uvedla mluvčí semilské policie Soňa Šídová. V policejní cele se ocitli celkem tři fanoušci, poslední z nich byl ale mladší 18 let a jeho stíhání převzali ostravští policisté.

Podle Šídové zaútočili fanoušci na policistu ve vlaku mezi stanicemi Jičín a Semily. Kopali ho a napadli ho pěstmi. "Policista v Semilech vystoupil a nechal se ošetřit, jeho zranění byla lehká. V Železném Brodě jsme vyvedli z vlaku tři agresory," doplnila.

Další potyčky se odehrály v Jablonci. Fanoušek Baníku napadl u jablonecké přehrady příznivce místního klubu. "Popudilo ho, že měl triko v zelené - jablonecké týmové barvě. Udeřil ho do hlavy zaťatou pěstí," řekla policejní mluvčí Ludmila Knopová. Mladík měl podle ní v krvi 1,5 promile alkoholu, noc strávil v policejní cele a v úterý uznal svou vinu.

Na rizikový zápas přijely asi dvě stovky příznivců Baníku a sedm jich skončilo v policejní cele. Policie kvůli utkání přivolala posily z Liberce, Děčína a Krajského ředitelství v Ústí nad Labem. Posílena byla ochranka na stadiónu, v pohotovosti byly také městská policie, hasiči a záchranáři.

Reklama

Související témata: