Hlavní obsah

Trojice sparťanských hříšníků se z trestu vykoupí, Zbrojovka dostala pokutu

Praha
Aktualizováno

Podivná sezona skončila, disciplinárka ještě musela dořešit poslední případy. Deset prvoligových fotbalistů je volných pro začátek nového ročníku, zastavení závodní činnosti za žluté karty bylo v jejich případě změněno na peněžité tresty. Zbrojovka Brno se s druhou ligou rozloučila pokutou, za použití pyrotechniky ve vzájemném duelu zaplatí také Prostějov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letenský kapitán Bořek Dočkal vyfasoval druhou žlutou kartu v nadstavbě v derby na Slavii.

Článek

Dostali osudovou kartu ve šťastnou chvíli. V rozehrané sezoně by totiž hned tři hráči Sparty nemohli v příštím utkání nastoupit.

Bořek Dočkal, Libor Kozák a Ladislav Krejčí si však mohou oddechnout. Disciplinární komise jim místo zastavení činnosti udělila peněžité tresty. Stejný verdikt se týká také sedmi dalších hráčů, kterými jsou Karol Mészáros z Českých Budějovic, Matěj Hrabina z Opavy, David Houska z Olomouce, Kristi Qose z Karviné, Matěj Polidar z Příbrami, Roman Potočný z Ostravy a Jiří Klíma z Mladé Boleslavi.

Fotbalisté Brna se s působením v druhé lize rozloučili pokutou 30 tisíc korun. Disciplinárka potrestala Zbrojovku, která se po dvou letech vrátila mezi elitu, za to, že její fanoušci v předposledním 29. kole použili v utkání s Prostějovem pyrotechniku. Prostějov musí za stejný prohřešek zaplatit 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: