Hlavní obsah

Nová Sparta? Tři stopeři, Hložek v útoku a kluk z Příbrami střelcem místo Kangy

Ostře sledovaný rozchod postavil před fotbalovou Spartu jeden ze zásadních úkolů pro příští sezonu. Nahradit produktivitu Guélora Kangy, který v poslední ligové sezoně vstřelil 12 gólů a na 5 dalších přihrál. Klíčové body si připsal třeba i ve vítězném finále domácího poháru. V prvním přípravném duelu s Táborskem (5:0) na sebe roli střelce ze zálohy vzal dvacetiletý Matěj Polidar, který se po hostování v Příbrami podruhé pokusí udržet v letenském kádru.

Sparta na úvod příprava zdolala Táborsko 5:0. Kvůli koronaviru se hrálo bez divákůVideo: Sport.cz

 
Článek

Během zimní přípravy strávil s mužstvem dva týdny, pak se na jaro vrátil do Příbrami. Teď chytá druhou šanci, ale stojí nohama pevně na zemi.

„Nějaké signály mám, na soustředění do Rakouska asi pojedu. Zatím ale ještě nevím, jak to bude do budoucna," říká Matěj Polidar.

Sparta se proti nováčkovi druhé ligy představila s rozestavením 3-5-2, v němž útočnému universálovi připadla role halvbeka.

„Dva góly jsou fajn, ale můj výkon nebyl úplně perfektní. Poztrácel jsem dost balonů, mám na čem pracovat," líčí sebekriticky.

Dvě rozestavení v rejstříku

Trenér s ním nicméně mohl být spokojený. „Dobře zavíral zadní tyč, z toho vyplynuly jeho dva góly. Pro mě je důležité, aby hráči plnili úkoly, které dostanou," poukazuje Václav Kotal.

Rozestavení se třemi stopery je jeho oblíbené. „Vybírám vždy podle soupeře. Podstatné je, abychom uměli zvládnout obě rozestavení," poznamenává kouč.

Mladý Hložek se postavil vedle Tetteha jako klasický útočník. A přestože neproměnil penaltu, bylo ho plné hřiště.

„Záleží na něm, jaká bude mít čísla, jestli bude dávat góly a připravovat šance. Vždy je důležité, jak kluci danou roli uchopí," naznačuje Kotal, že Hložkův přesun z kraje hřiště do útoku by měl být dlouhodobější.

Povede se podle vás fotbalové Spartě nahradit Guélora Kangu?
ano
81,7 %
ne
18,3 %
Celkem hlasovalo 7919 čtenářů.

Reklama

Související témata: