Hlavní obsah

Tři sešívaní jsou na odchodu! Hilál už trénuje s Libercem

Praha
Aktualizováno

Hodně nakupují, proto budou v Edenu také zužovat početný kádr. Fotbalisté mistrovské pražské Slavie odjeli na herní soustředění do Rakouska. S týmem nebudou Jaroslav Zelený, Júsuf Hilál a Jakub Hromada. Trojice se nevešla do užšího výběru hráčů a jak klub na svém webu avizuje, měla by v následujících dnech zamířit na hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Júsuf Hilál v přípravném utkání proti Českým Budějovicím.

Článek

Žádná senzace se nekoná. Sešívaní v úterý ráno odjeli na herní soustředění do rakouského Laa an der Thaya. Do užšího kádru, který odehraje čtyři utkání, se vešlo 28 hráčů.

Trenér Jindřich Trpišovský má k dispozici celkem 28 hráčů - z toho 24 do pole a 4 brankáře.

Ve výpravě nechybí ani čtveřice letních posil - Ondřej Karafiát, Jan Kuchta, Michal Beran a Tomáš Malínský. V kádru jako čtvrtý gólman figuruje také teprve sedmnáctiletý brankář Matyáš Vágner.

Smůlu naopak mají Jaroslav Zelený, Júsuf Hilál a Jakub Hromada. Tři hráči, kteří zůstali doma, odejdou na hostování.

Hilál by měl působit v Liberci. Podle twitteru severočeského celku se sedmadvacetiletý bahrajnský útočník již zapojil do přípravy Slovanu a oba kluby jednají o jeho hostování. Z Edenu do Liberce už přišli na hostování Jakub Jugas, Jan Matoušek a Daniel Kosek.

Vzhledem k aktuální koronavirové situaci ve střední Evropě se zápasy odehrají za zavřenými dveřmi bez přítomnosti diváků.

„Samozřejmě nás to směrem k fanouškům mrzí, ale po domluvě s organizátory zápasů a soupeři došlo k tomuto rozhodnutí. Musíme minimalizovat jakákoliv rizika před startem domácí soutěže i evropských pohárů, protože nařízení UEFA budou poměrně striktní. Kvůli koronavirové situaci znovu zavádíme v klubu řadu dalších opatření," vysvětluje tiskový mluvčí Michal Býček.

Reklama

Související témata: