Hlavní obsah

Bleskový konec v Bohemians? Kolumbijské eso už má nové angažmá!

Liberec

Senzace! Den poté, co se kolumbijský záložník Jhon Mosquera rozloučil SMS zprávou ve vršovickém Ďolíčku s Bohemians, už má nové angažmá. Působit bude ve Slovanu Liberec, který již hráče představil na oficiálních internetových stránkách jako posilu a už ve středu si zahraje v jeho dresu přípravný zápas se Žižkovem.

Foto: Sport.cz

Jhon Mosquera je novou posilou Liberce

Článek

Třicetiletý Kolumbijec se vrátil do české nejvyšší soutěže před začátkem jarní části sezony po třech a půl letech. Během deseti utkání vstřelil tři branky a na jednu přihrál. Do Liberce přichází jako volný hráč, v Bohemians mu totiž vypršela smlouva.

Pražský klub poprvé získal Mosqueru v létě 2014 z třetiligového španělského Hérculesu, nejprve na hostování a poté na přestup. V létě 2016 Mosquera odešel zpět do rodné vlasti, kde oblékal nejdříve dres Atlétika Nacional a poté Deportiva Cali, s prvním jmenovaném týmem si zahrál také na mistrovství světa klubů. V české nejvyšší soutěži odehrál 65 ligových utkání, v nichž vstřelil šest branek, další gól vsítil v MOL Cupu.

"Děkuji Bohemians za vše, bohužel jsem dva měsíce čekal na nabídku vylepšené smlouvy, ta však nepřišla. Slovan jednal rychle, na podmínkách jsme se okamžitě domluvili, láká mě vidina bojů o přední ligové příčky a skupinu Evropské ligy. Okamžitě po uzavření smlouvy jsem kontaktoval ředitele Bohemians, aktuálně je na dovolené u moře, osobně jsem se s ním sejít bohužel nemohl. Před utkáním proti Chrudimi jsem poděkoval a rozloučil se s trenéry i hráči Bohemians," cituje oficiální web Slovanu Liberec Kolumbijce.

Reklama