Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 0:0Mladoboleslavská mizérie po bezgólové remíze s Brnem pokračuje

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavská mizérie zatím nemá konce. Ani v šestém soutěžním utkání v řadě nedokázal ambiciózní Uhrinův tým vyhrát a jeho bilance posledních šesti týdnů je přímo děsivá - z patnácti možných ligových bodů získal pouhé dva a v tabulce se dál propadá. „A to jsme se na duel s Brnem celý týden chystali, neboť jsme chtěli černou sérii konečně zastavit,“ povzdechl si po bezgólové remíze domácí trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi se chytá za hlavu po jedné z příležitostí v utkání s Brnem.

Článek

Domácí tým sice vstoupil do utkání s chutí, v první půlhodině si vynutil převahu, o střelbu se pokoušel, vytoužený vedoucí gól však nepřicházel. Kulič tentokrát s Etiopanem Lemessou po boku sice pár zmatků v brněnské šestnáctce způsobili, hlavičkující Táborský brankáře Bureše vystrašil, Kúdela se dokonce ocitl až před ním, ale to bylo také všechno, na co se domácí zmohli.

S brněnskou aktivitou to bylo ovšem ještě horší, neboť v první půli se odvážil ke sporadickým výpadům pouze Došek, jehož akce ovšem končily nepřesnými přihrávkami. A když už se Križkovi zapomenutému v domácí šestnáctce příležitost přece jen nabídla, hlavičkoval tak slabě, že gólman Šeda míč pohodlně sebral.

Proto žádný div, že domácí kouč promlouval o přestávce svým svěřencům do duší hodně důrazně, což se na trávníku projevilo. Mendy vyhrál vzdušný souboj s brankářem Burešem, ale v poloze ležícího střelce bránu netrefil, Lemessa dopadl dvakrát v rychlém sledu stejně.

Brno, v jehož sestavě citelně chyběli mladíci Mareček s Rabušicem startující s reprezentační dvacítkou na světovém šampionátu v Egyptě, se sice dvacet minut nedostalo za půlící čáru, nápor domácích ovšem přežilo. Sice se štěstím, neboť střela střídajícího Kysely lízala břevno, podstatné však bylo, že Bureš čisté konto udržel. Pak už jeho polehávající a zdržující spoluhráči střádali vteřiny a minuty a když Rajnoch v nastaveném čase odmítl velkou šancí rozhodnout, k bezgólové remíze dokráčeli.

Mladá Boleslav - Brno 0:0
Branky: Rozhodčí: Jílek - Filípek, Pospíšil. ŽK:Rolko - Lira, Križko, Smutný. Diváci: 3985.
Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Opiela (75. Sylvestre), Procházka, Táborský - Kulič (72. Kysela), Lemessa (59. Pecka). Trenér Uhrin.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek (19. Červínek), Dřížďal - Michna (72. Smutný), Polách, Dostálek, Lira - Da Silva Dalmo (84. Šural), Došek. Trenér Beránek.

Reklama

Související témata: