Hlavní obsah

Kanonýři se trefili, Nita chytil penaltu. Sparta i s Čelůstkou vyhrála

Aktualizováno

Debut nové posily Ondřeje Čelůstky skončil vítězně. Fotbalisté pražské Sparty si na soustředění v Rakousku odskočili do blízkého Slovinska a v přípravném utkání u známého jezera Bled porazili tým ND Gorica 3:1. První branku vstřelil král střelců české ligy Libor Kozák a další dvě přidal Lukáš Juliš, který se na jaře rozparádil na hostování v Olomouci. Brankář Florin Nita chytil penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty se trefil hned dvakrát.

Článek

Zkušený obránce Čelůstka dostal kapitánskou pásku na rukáv a ujal se řízení trojčlenné obrany v rozestavení 3-5-2.

O první branku se postarali jeho vrstevníci z národního týmu. Dočkal přesně odcentroval a Kozák hlavou otevřel skóre. K výhře pak významně přispěl penaltový specialista Nita, který chytil pokutový kop.

Do druhé půle vyběhl v rudých dresech nový tým, jen Lischka z původní sestavy zůstal. Vedení zvýšil Juliš. Slovinský tým sice snížil, od jara skvěle střelecky naladěný Juliš však v závěru výhru pojistil.

Líbí se mu systém se dvěma hroty. "Mně určitě a asi každému útočníkovi vyhovuje, když je nás tam víc, člověk není odřízlý. Má to ale i své těžší stránky, musíme je víc presovat, honit je po hřišti, protože když vyjedou, je to nebezpečné. Musíme to ještě pilovat," líčí Juliš pro klubový web.

"Zkoušeli jsme nové rozestavení, které chce trenér hrát. První poločas měli kluci víc pod kontrolou, my po pauze jsme měli víc ztrát. Ale dali jsme dva góly a můžeme být spokojení," dodává dvougólový střelec.

Přípravné fotbalové utkání v Bledu (Slovinsko):
Sparta Praha - Gorica 3:1 (1:0)
Branky: 49. a 86. Juliš, 21. Kozák - 69. Aliaga.
Sparta - I. poločas: Nita - Štetina, Čelůstka, Lischka - Vindheim, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Trávník, Hanousek - Hložek, Kozák.
II. poločas: Holec - Sáček, Plechatý, Lischka - Polidar, Fortelný, Karabec, Havelka, Plavšič - Tetteh, Juliš. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: