Hlavní obsah

Guľa nebyl proti Altachu spokojený s produktivitou, mrzí ho zranění Mihálika

Fotbalová Plzeň zahájila herní kemp v Rakousku vítězstvím nad Altachem. Páteční utkání v Silberstadt Areně ve Schwazu rozhodl ve druhém poločasu útočník Jean-David Beauguel, který se trefil po centru z rohového kopu. Včerejší druhý plánovaný duel s Tirolem se neuskutečnil, soupeř ho zrušil.

Foto: fcviktoria.cz

Trenér Adrian Guľa.

Článek

„Měli jsme slušné úseky hry, ale i ty, které musíme zlepšit. Nebyli jsme tak dominantní, umíme hrát rychlejší fotbal. Ani produktivita nebyla taková, na jakou máme kvalitu," řekl po utkání trenér Adrian Guľa.

Jeho tým sice začal aktivně, první šanci si ale vytvořil až před přestávkou. Kopic pálil z pár kroků zbrkle nad. Zkušený záložník nahradil po půlhodině zraněného Mihálika, který odkulhal za postranní čáru. „Mrzí mě, že musel jít ze hry. O jeho zdravotním stavu zatím nemáme bližší informace. Doufám, že bude v pořádku," přál si Guľa.

Do druhého poločasu poslal na hřiště sedm nových tváří. Západočeši měli více ze hry. V 58. minutě hlavičkoval vedle stoper Pernica, za šest minut už se ale Plzeň dočkala. Na roh posily Káčera si naskočil Beauguel, brankáři Altachu, který vede někdejší trenér Slavie Pastoor, nedal šanci. „Měli jsme hodně nebezpečných rohů. Ale i tam je prostor, abychom byli produktivnější," uvedl Guľa.

Beauguel mohl přidat druhý gól, po centru Havla ale hlavičkoval v solidní pozici nepřesně. V závěru se viktoriáni hnali do brejku, koncovka Kopicovi nevyšla. Další přípravný zápas čeká Plzeň v úterý, kdy nastoupí proti Craiově, v pátek 14. srpna se pak utkají se St. Pöltenem.

Reklama

Související témata: