Hlavní obsah

Trpišovský o půli řádil. Slavia po emotivním proslovu nasázela parádní góly

Laa an der Thaya

Druhý přípravný duel na soustředění v Rakousku nebyl žádným přáteláčkem. Sešívaní po nevydařeném poločase s maďarským Fehérvárem prohrávali 0:1. Trenér fotbalistů pražské Slavie měl proto o půli emotivní proslov. „Mám pro hráče pochopení. Mají těžké nohy a výborný soupeř hraje už za týden ostrý zápas. My se ale nesmíme vymlouvat a musíme se s únavou poprat trochu jinak než v první půli,“ poukazuje Jindřich Trpišovský. Jeho řádění přineslo efekt, tři krásné góly po přestávce a výhru 3:1...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jindřich Trpišovský udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

První půle se Jindřichovi Trpišovskému vůbec nelíbila. Druhý poločas podle něj přinesl výrazný posun. „Zlepšili jsme organizaci hry. Pomohli nám střídající hráči a parádní góly," hodnotí trenér pro klubový web.

„Vstoupili jsme do utkání špatně. Udělali jsme zbytečnou penaltu, byli jsme pasivní. V první půli byl výkon celkově špatný, jak běžecky, což se dá vzhledem k různým fázím připravenosti pochopit, tak ale hlavně kompaktností. Neměli jsme žádnou organizaci hry a dělali si zápas sami těžkým," kritizuje kouč.

Jeho důrazné vystoupení o přestávce zabralo. Ve druhé půli následovala velká změna k lepšímu.

„Ukázalo se, že to jde. Pomohl nám Nicův parádní gól (Stanciův) a střídající hráči. Hlavně jsme posunuli těžiště hry na polovinu soupeře, zlepšila se organizace hry a přineslo to ovoce," pochvaluje si Trpišovský.

Hráči se rvou o místo

Soustředění se přehouplo do své druhé poloviny. S prací mužstva je kouč stoprocentně spokojený.

„Myslím, že máme letos nejnáročnější program za dobu, co jsem ve Slavii. Kluci trénují skvěle ve všech podmínkách, i když nevyjde počasí, nebo terén. Tým je obrovsky pracovitý a hladový. Je na klucích vidět, že se rvou, aby byli v základní sestavě nebo v kádru. Je to dobře," uzavírá Trpišovský.

Prodloužení smluv s klíčovými krajními obránci Coufalem a Bořilem, na něž si dělali zálusk zahraniční zájemci, je pak pro trenéra skvělou zprávou.

Reklama