Hlavní obsah

Šest! Sešívaní posílají dalšího hosta k Ještědu

Praha
Aktualizováno

Přívlastku béčka Slavie se těžko zbaví. Slovan Liberec hlásí návrat záložníka Jakuba Hromady, který se zapojil do přípravy týmu kouče Hoftycha. Jak oznámily oba kluby, jeho hostování z Edenu se finalizuje. Hromada by tak měl být již šestým hráčem, který bude u Nisy ze Slavie hostovat. Český mistr naopak v létě koupil hned čtyři posily z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada v utkání Slavie proti Bohemians.

Článek

Čilý pohyb na trase mezi Libercem a Edenem neustává.

Sešívaní v létě koupili hned čtyři posily z Liberce - obránce Ondřeje Karafiáta, útočníka Jana Kuchtu a záložníky Michala Berana s Tomášem Malinským.

Jakub Hromada hostoval ve Slovanu také minulou sezonu a je již šestým hráčem, který by měl být Liberci ze Slavie zapůjčen. Z Edenu již dříve přišli Jakub Jugas, Jan Matoušek, Daniel Kosek, Júsuf Hilál a Mohamed Tijani.

Hromada se Slovanem v pondělí odcestoval na soustředění do Rakouska, naopak Gluščevič a Adekuoroye na testech pod Ještědem neuspěli.

Vedení LFA se farmařením zabývá

Takzvaným farmařením se již zabývá vedení Ligové fotbalové asociace (LFA).

„Otázka hromadného hostování je pro nás velké téma, zcela jistě ji budeme řešit. Nestihneme ji ošetřit již pro novou sezonu, ale pro další ročník ji budeme chtít regulovat tak, aby byl limit, kolik z jednoho klubu může jít do druhého maximálně hráčů na hostování. Je třeba také vyřešit otázku, jestli proti svému mateřskému klubu hráči mohou, nebo nemohou nastoupit," avizuje Dušan Svoboda, šéf LFA.

Stabilní členy základní sestavy nemohly třeba v minulé sezoně ve větším počtu využít Liberec a Jablonec právě proti Slavii. Soupeři pak měli proti mistrovi chabou šanci na úspěch.

Reklama

Související témata: