Hlavní obsah

Sparta porazila v derby klokany, dotáhla se na Teplice a přezimuje druhá

mv, dosSport.cz

Vinou chřipkové epidemie se v posledním podzimním 16. kole fotbalové Gambrinus ligy neodehraje duel mezi vedoucími Teplicemi a Plzní. Toho chtěl využít Jablonec, který však jen remizoval 1:1 na Slovácku a zůstal druhý. V derby na Strahově s Bohemians 1905 tak byla na tahu Sparta, která vyhrála 2:0, na Teplice se bodově dotáhla a přezimuje druhá.

Foto: MIlan Malíček, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z prvního gólu Jana Holendy (druhý zleva).

Článek

Poté, co fotbalový svaz vyhověl teplické žádosti o odložení zápasu proti Plzni, se mohl do čela před zimní přestávkou vyšvihnout Jablonec. Svěřenci kouče Františka Komňackého však na tuto metu na Slovácku těsně nedosáhli. Ujali se sice vedení díky gólu Pavlíka, domácí Smetana však dokázal vyrovnat. Jablonec tedy zůstal druhý a musí čekat, zda ho večer nepřeskočí Sparta. Jablonecký obránce Petr Zábojník odehrál stý ligový zápas.

Lépe než Jablonec využila pauzy Teplic ze třetí pozice útočící Sparta. Po matném prvním poločase se po přestávce malého pražského derby proti Bohemians 1905 na Strahově prosadila. Skóre znovu otevřel střelec posledních týdnů Holenda, druhou parádní trefu přidal Žofčák a bylo rozhodnuto. Letenští se bodově dotáhli na Teplice a mohou se soustředit na závěrečné dva zápasy ve skupině Evropské ligy.

Na poslední porážky dal zapomenout Liberec, který doma nečekaně vysoko porazil Mladou Boleslav 3:0. Oba týmy dohrávaly o deseti, Slovan přišel o vyloučeného Váchu a Středočeši pak o Rolka. Za zmínku stojí gól Keriče - král střelců minulého ročníku se na podzim trefil vůbec poprvé!

Předposlední Kladno nastoupilo na hřišti Příbrami a zopakovalo si smolnou koncovku. Dvakrát dokázalo Kladno vyrovnat, ale dvě minuty před koncem utkání mu vítězný gól vstřelil Wágner. O dvě branky domácích se postaral další talent Hušbauer.

Program 16. kola Gambrinus ligy
Sobota
16:00 Slovácko - Jablonec 1:1on-line
Branka: 57. Pavlík - 75. Smetana
16:00 Liberec - Mladá Boleslav 3:0on-line
Branky: 22. Nezmar, 65. Kerič, 72. Bosančič
16:00 Příbram - Kladno 3:2on-line
Branky: 19. a 68. Hušbauer, 88. Wágner - 29. Strnad, 86. Zoubele
18:15 Bohemians 1905 - Sparta 0:2on-line
Branka: 59. Holenda, 64. Žofčák
Neděle
15:00 České Budějovice - Bohemians Prahaon-line
17:00 Slavia - Brnoon-line
Pondělí
17:30 Ostrava - Olomoucon-line

Reklama