Hlavní obsah

Budějovice trápí před startem ztráta útočníka. Dál lanaří posily

České Budějovice

Druhá sezona v lize bývá pro nováčka těžší. Tak zní jedno z otřepaných fotbalových klišé. České Budějovice přesto věří, že navážou na úspěšný minulý ročník, kdy do posledního kola základní části zápolily o první šestku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Stoper Martin Králik, jedna z letních posil fotbalistů Českých Budějovic.

Článek

„Samozřejmě bychom si přáli, abychom obhájili loňskou pozici. I když víme, že to bude těžké. Budeme se o to rvát od prvního kola. Věřím, že tým sílu má a dříve nebo později ji ukáže," tvrdil na online tiskové konferenci generální manažer klubu Martin Vozábal.

Na Střeleckém ostrově počítají odchody. Tým opustil mimo jiné nejlepší střelec mužstva Ivan Schranz, který zamířil do Jablonce. Výraznou ztrátou je pak kapitán Tomáš Sivok, jenž ukončil profesionální kariéru. Na jeho post přivábili Jihočeši ze Žiliny slovenského stopera Martina Králika, jehož čeká nelehký úkol. „Myslím si, že Martin zapadl do mužstva velice dobře. Ale nedá se říct, že právě tahle posila mě zaujala nejvíc. Přivedli jsme hráče, o kterých jsme přesvědčeni, že nám pomohou," připomněl trenér David Horejš další nové tváře.

Dynamo získalo obránce Skovajsu, brankáře Vorla, záložníky Jánošíka, Valentu a útočníky Basseye s Matějkou. Hostování z Plzně si prodlouží Šulc, Viktoria navíc zapůjčila na jih Čech i Nigerijce Ekpaie.

„Věřím, že jsme měli šťastnou ruku, zvolili dobře a všichni hráči budou přínosem. Pracujeme ještě na příchodu dvou hráčů, abychom kádr zkvalitnili," řekl kouč Dynama. „Do zápasu se Slavií se to určitě nepovede, ale té myšlenky se nevzdáváme," přitakal Vozábal.

Budějovice před ligovým startem s mistrovskou Slavií trápí zdravotní trable útočníka Ledeckého, jenž si v přípravě natrhl stehenní sval a v úvodu podzimu bude na trávníku chybět.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články