Hlavní obsah

Plzeň i Slavia by měly start ligy stihnout

Praha
Aktualizováno

Pandemii navzdory. V pátek odstartuje nový ročník první fotbalové ligy. Kvůli koronavirové krizi se nedohrál závěr uplynulé sezony, nikdo nesestoupil a nejvyšší soutěž bude hrát poprvé v samostatné historii 18 týmů. Přípravy, aby nový ročník vůbec mohl začít, byly složité. Ohroženo je kompletní odehrání hned prvního kola. Do poslední chvíle se čeká na kontrolní testy jak mistrovské Slavie, tak vicemistrovské Plzně...

Slavia je znovu hlavním favoritem ligy.Video: ČTK

 
Článek

Dohodli se s vládou na poslední chvíli. Nebýt pondělního zrušení plošné karantény pro celý tým při nákaze jednoho hráče covidem-19, pokud ostatní členové absolvují testy s negativním výsledkem, odpadl by hned první naplánovaný zápas Plzně s Opavou. Viktoria ohlásila jednoho nakaženého dva dny před pátečním startem.

„Doufám, že první kolo proběhne kompletní. Chvíli hrozilo odložení zápasu Slavii, teď i Viktorce Plzeň. Musíme se s tím popasovat," předesílá Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace (LFA).

„Když budou ve čtvrtek všichni hráči Viktorie negativní, v pátek se hraje. Máme rozpracované i další varianty. Pokud by se v mužstvu objevil další pozitivní nález, museli by být ostatní znovu přetestováni a nakažený hráč do izolace. Do pátku už by se vše nestihlo, pak by se tedy řešilo odložení zápasu," avizuje Svoboda.

Také sešívané čekají poslední testy

Slavii, která má v neděli nastoupit v Českých Budějovicích, čekají poslední kontrolní testy v sobotu.

Vzhledem k jarní koronavirové přestávce se závěr minulé sezony protáhl až do července a nový ročník odstartuje nezvykle až na konci srpna. Před rokem začal už 12. července. Na podzim se odehraje jen 15 z celkových 34 kol a jarní část odstartuje netradičně už na konci ledna.

Hlavním favoritem je opět Slavia, která bude usilovat o zisk třetího titulu po sobě. Cestu za obhajobou jí chtějí překazit Plzeň a Sparta. Nováčky nejvyšší soutěže jsou Pardubice a Zbrojovka Brno.

Reklama