Hlavní obsah

Koronavirus? Poslední události nás trefily, izolace před Alkmaarem nám ale pomůže, tvrdí Guľa

Plzeň

Bylo evidentní, že nejistota, která se poslední dva dny vznášela nad osudem pátečního zápasu 1. kola fotbalové ligy s Opavou, s Plzní zamávala. Dva dny byli viktoriáni v nejistotě, jestli kvůli nákaze koronavirem jednoho hráče a člena realizačního týmu budou moct soutěž zahájit. Nakonec dostali zelenou, i přes výhru 3:1 ale výkonem nepřesvědčili. „Zdálo se, že kluky poslední události zčásti ovlivnily. Ale nechci to brát jako berličku," řekl kouč Viktorie Adrian Guľa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrian Guľa během utkání 1. kola Fortuna ligy s Opavou.

Článek
Fotogalerie

Bylo těžké udržet tým v soustředěnosti, když se ještě čtyři hodiny před výkopem nevědělo, jestli se bude hrát?

Pochopitelně to nebylo nic příjemného. Všechny tyto věci mohly mít na hráče vliv. Podstatný výstup z utkání ale pro nás je, že musíme pracovat mnohem lépe. Soupeř nás mohl v prvním poločase potrestat, což by nás hodně bolelo. Myslím, že jsme se se situací měli popasovat líp, především v první půli.

Prožil jste nejtěžší dva dny trenérské kariéry?

Nevím, jestli nejtěžší, ale i tato situace vás něco nového učí. Prostě bylo toho na nás hodně. Ale myslím, že jsme měli tyto události lépe zpracovat. Všichni, tedy i já. Musíme s koronavirem žít, je kolem nás. Pokud se vás přímo nedotýká, vnímáte ho jinak. Teď nás to trefilo, potom se ještě dva dny čekalo. Ale nevymlouváme se, že jsme kvůli tomu byli pomalejší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Pavel Bucha proměnil penaltu a srovnal stav ligového utkání s Opavou na 1:1.

Čekal jste takový odpor Opavy?

Opava hrála sympaticky, hrála na riziko. Byla důležitá reakce týmu, že jsme hned po inkasované brance dokázali vyrovnat. Proměnili jsme tedy až druhou penaltu, v přesilovce jsme zpřesnili hru. Neproměněných šancí ale bylo hodně. Získali jsme každopádně spoustu informací do nadcházejícího zápasu.

Ten vás čeká ve středu na půdě nizozemského Alkmaaru. Co musíte zlepšit, abyste mohli v duelu 2. předkola Ligy mistrů pomýšlet na postup?

Kolik mám času, abych pověděl o všech aspektech? Musíme být sebevědomější, rychlejší i v práci s míčem, trpělivější. V defenzivní činnosti jsme měli mezírky, které jsme v přípravě nezažívali. Ale tým je schopen zvýšit výkonnost s důležitostí zápasu. Bude potřeba, aby každýhráč  přidal dvacet procent. Bude to proti Alkmaaru nutné.

Až do odletu do Nizozemska bude celý tým v izolaci na hotelu. Nebude to pro hráče další nepříjemnost?

Věřím, že nás to naopak zocelí. Nedělal bych z toho převratné závěry, vydrželi bychom být zavření na hotelu i déle. Klub dělá maximum, abychom v Alkmaaru mohli podat nejlepší výkon. Jde nám o hodně.

Reklama

Související témata: