Hlavní obsah

Souček místo Kangy? V Brně představí Kotal novou Spartu

Pokud jde o krátkou letní přípravu, v ani jednom ze čtyř zápasů neprohrála a třikrát zvítězila. Ačkoliv do ligy v sobotu večer fotbalová Sparta vstoupí jako jasný favorit utkání na hřišti nováčka Zbrojovky, Brno je pro ni vždy hodně horká půda. Letenští vyhráli jediný z posledních pěti vzájemných ligových duelů. Brno navíc doma se Spartou třikrát po sobě neprohrálo a dvakrát neinkasovalo. „Všichni z týmu chtějí ukázat, že chceme pokračovat v jarních výkonech,“ ujišťuje trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vítězství ve finále MOL Cupu v Liberci.

Článek

Krátká příprava, málo utkání. A znovu početná marodka, na niž jsou Hancko, Karlsson, Krejčí starší a Minčev.

„Soupisku máme početnou. Když ale řešíme nominaci na Brno, budeme rádi, že ji naplníme tak, jak řády umožňují," posteskl si začátkem týdne trenér Václav Kotal.

Nestěžuje si, se situací se vypořádá. Sparta ostatně vstupuje do nové sezony s mottem Nikdy se nevzdáme!

Během léta přišli reprezentanti Ondřej Čelůstka a Ladislav Krejčí starší, bulharský talent Martin Minčev a gólman Dominik Holec.

Hostování na Letné si prodloužil Dávid Hancko a z hostování se vrátili Jan Fortelný, Filip Havelka, Lukáš Juliš, Dominik Plechatý, Matějové Pulkrab s Polidarem a Filip Souček.

Mladíci mají šanci

Je dost možné, že někdo z mladíků nastoupí hned v Brně. Kouč hodně uvažuje zejména o Součkovi. Hostování v Opavě ukončil záložník karanténou. Jakmile skončila, vyrazil za Spartou do Rakouska a hned v prvním utkání, do něhož zasáhl, dal gól.

„Jestli mladí dostanou hned v premiéře příležitost, je otázka. V nominaci na Brno by někdo z nich mohl být. Jde o zdravotní stav hráčů, na které jsme spoléhali na jaře, kdy mužstvo nepodávalo špatné výkony. Potřebujeme tedy nahradit Kangu a Karlssona, který je zraněný. Očekávám tedy změny na dvou až třech postech," poukazuje na Kangův odchod Kotal, který v minulosti vedl také Zbrojovku.

Z navrátilců z hostování se o slovo hlásí třeba Juliš, který se na jaře rozstřílel v Olomouci.

Cíle Sparty zůstávají jako vždy nejvyšší. „Musíme jít dílčími kroky, aby se nestávalo, že jsme dvacet pět bodů od prvního místa. Další stupeň je návrat do Evropy a hrát o špičku. Opravdu po velké pauze musíme jít krok za krokem. Být nahoře, natěsno se Slavií a Plzní a účinkovat v Evropě," zdůrazňuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: