Hlavní obsah

Navrátil se konečně trefil, navíc hlavou. Penaltou jsem si byl jistý, tvrdí po výhře v derby záložník Slovácka

Zlín

Hned po začátku druhé půle inkasovali gól z pokutového kopu, ale ještě dokázali prestižní derby blízkých soupeřů otočit ve svůj prospěch. Fotbalisté Slovácka zvítězili v ligové premiéře ve Zlíně 2:1 především díky záložníkovi Janu Navrátilovi, který nejprve vyrovnal a poté zařídil pro svůj tým penaltu, z níž kapitán Daníček vstřelil rozhodující branku. Za branami stadionu bouřlivě oslavila tři body početná skupina hradišťských fandů, kteří do hlediště nesměli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Cedidla ze Zlína a Jan Navrátil ze Slovácka v utkání prvního kola fotbalové ligy.

Článek

„Trefil jsem se v lize po více než dvou letech. Navíc hlavou, což se mně při mých 170 centimetrech přihodí jen zřídka. Kluci si ze mě v kabině kvůli tomu dělali legraci, ale já mám strašnou radost, že jsem přispěl k výhře v tak ostře sledovaném utkání," netají Navrátil nadšení. Klíčový pokutový kop nařídil sudí Královec až po přezkoumání videa. „Vypálil jsem na bránu, avšak Jiráček mě poté dohrál. Byl jsem si stoprocentně jistý, že to desítka bude," prozradil.

Zlínský Petr Jiráček neodporoval. „Chtěl jsem Navrátilovi střelu skluzem zblokovat, ale trefil jsem ho bohužel do nohy. Hrozně mě to mrzí, protože on stejně mířil vedle. Už to zpátky nevezmu," krčí zklamaně rameny. Má za to, že ševci nebyli horším mužstvem. „Aspoň remízu bychom si zasloužili. Vždyť jen v závěrečném tlaku jsme měli tři solidní příležitosti na vyrovnání," tvrdí Jiráček.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Navrátil ze Slovácka a Róbert Matejov ze Zlína.

Kouč Slovácka Martin Svědík naopak míní, že jeho mužstvo triumfovalo ve Zlíně zaslouženě. „Penalta, po níž jsme prohrávali, nás probudila. Pak už jsme byli lepší. Až na úplný závěr utkání, v němž jsme dali domácím chybami na levé straně několik možností k vyrovnání. Byly to nervy, ale těsný náskok jsme udrželi," oddechl si. Navrátila pochválil. „Už v přípravě vstřelil místo obvyklého jednoho gólu dva. To byla předzvěst, že se konečně trefí i v lize," vtipkoval.

Svědíkův zlínský kolega Bohumil Páník tak dobrou náladu po střetnutí zdaleka neměl. „Z porážky v derby jsme hrozně zklamaní. V prvním poločase oba týmy hodně taktizovaly. Do druhého jsme ovšem vstoupili mnohem lépe. Netuším, proč jsme po našem vedoucím gólu z penalty vypadli z role a dovolili Slovácku dvakrát skórovat. Ke konci jsme se sice nadechli k závěrečnému náporu, avšak srovnat jsme bohužel nestihli," lituje Páník, jehož aspoň potěšily výkony střídajících Fantiše, Dramého, Martineze Garcii a Procházky. „Naši hru výrazně oživili," našel na nepovedeném zápase pozitivum.

Reklama

Související témata: