Hlavní obsah

Sigma přehodnotila plány, chce vybojovat Evropskou ligu

OLOMOUC

Bez zkušeného záložníka Rudolfa Otepky a levého obránce Michala Vepřeka, kteří byli uvolněni na hostování do Českých Budějovic, resp. Viktorie Žižkov, zahájili přípravu na jarní část sezóny fotbalisté olomoucké Sigmy. Z úst svého ředitele Jiřího Kubíčka slyšeli ještě před úvodním tréninkem nový cíl, kterým je umístění zaručující účast v pohárové Evropě.

Foto: Petr Marek, Právo

Olomoučtí fotbalisté Tomáš Hořava (vpředu) a Jakub Petr vyrážejí na první trénink.

Článek

„Podmínky pro fotbal obecně se výrazně ztížily. Peníze leží z našeho pohledu jen v Evropské lize, lepších výkonech a přílivu diváků do ochozů. Sponzory si udržíme jen, budeme-li v tomto směru úspěšní. Cíl, kterým bylo umístění do osmého místa, jsme proto museli povýšit. Do Evropské ligy, která nám letos přinesla do pokladny zhruba šest miliónů korun, se musíme pokusit dostat, ať už z domácího poháru, či ligy. Hráčům jsem proto řekl, že si musí sáhnout na dno sil a nesmí prošustrovat ani jeden den přípravy,“ uvedl Kubíček.

Pozitivní je podle něj, že klub nikomu nic nedluží. „Nejsme tak pod tlakem prodávat hráče. Naopak, umožnilo nám to stabilizovat kádr. Kromě brankářů jsme prodloužili smlouvy se všemi hráči minimálně do roku 2012,“ konstatoval Kubíček s tím, že odejít do zahraničí v případě zajímavé nabídky mohou jen útočník Michal Hubník a záložník Marek Kaščák. Oba však zatím zahájili přípravu se Sigmou, ač klub jedná s druholigovou německou Koblenzí, kde již působí dva bývalí „Hanáci“ Brazilec Melinho a Martin Hudec.

Kouči Zdeňku Psotkovi se kromě nich v pondělí hlásili i nováčci v kádru a to z hostování se vracející obránce Jakub Heidenreich (Bohemians), záložník Tomáš Kazár (1. HFK Olomouc) a z juniorky přeřazený talentovaný středopolař Jan Navrátil.

„Připravovat se budeme nejprve v domácích podmínkách. Zaměříme se hlavně na nárůst síly a dynamické rychlosti tak, abychom mohli produkovat náš náročný ofenzivní styl po celých devadesát minut. V herní složce pak budeme klást důraz především na produktivitu, která je naší největší slabinou. Každý den budeme pracovat na kondici i s míčem,“ řekl Právu Psotka.

V únoru Sigma absolvuje desetidenní soustředění v Turecku, kde se utká mj. s rumunským Temešvárem, kde působí Čech Magera. „Hrát budeme také Tipsport ligu, kde si ve skupině D zahrajeme s Brnem, Zlínem a Slováckem. V plánu jsou i další přípravné duely mj. se Slovanem Bratislava a Nitrou,“ konstatoval olomoucký kouč.

Reklama

Související témata: