Hlavní obsah

Příbram má Hušbauera, ještě chce získat krajního beka

PLZEŇ

Kádr příbramských fotbalistů dozná během zimní přestávky jen malých změn. Trenér Karol Marko zkouší několik mladých hráčů a rád by ještě zvýšil konkurenci na kraji obrany. Jinak ale nechce do úspěšného týmu, který po podzimu překvapivě uzavírá první polovinu ligové tabulky, příliš zasahovat. Je rád, že se Středočechům podařilo znovu získat záložníka Josefa Hušbauera, který bude u Litavky hostovat z Viktorie Žižkov i v jarní sezoně.

Článek

Marko o devatenáctiletého záložníka hodně stál. "Je to hráč, kterého jsem vytáhl z dorostu v Jihlavě. Velmi dobře ho znám, měl jsem zájem, aby pode mnou hrál," řekl Marko.

Hušbauer se blýskl především v posledních dvou podzimních kolech, kdy zaznamenal první tři ligové góly. "Závěr roku se mu vydařil. Ukázal, co je v jeho schopnostech, ale žít z minulosti ve fotbale nemůže," uvedl slovenský kouč.

Ze Žižkova by mohl v Příbrami zakotvit také bek Pavel Čermák. Marko by totiž rád doplnil kádr o jednoho krajního obránce. "To je jediné takové místo, které bychom chtěli posílit. Čermáka zatím zkoušíme," prohlásil trenér. První test dvacetiletému bekovi příliš nevyšel, Středočeši dnes v silně kombinované sestavě podlehli v Tipsport lize druholigovému Sokolovu vysoko 0:7.

Marko bere tradiční zimní turnaj hlavně jako příležitost pro mladší a méně zkušené hráče. "Tipsport liga je pro nás velmi vhodná. Máme zkušené hráče, které potřebujeme kvalitně připravit na ligu. V zápasech proto zkoušíme mladé hráče i dorostence, u nichž potřebujeme vědět, jak budou schopni reagovat v mužském fotbale," podotkl Marko.

Příbram figuruje na osmém místě

K výrazným změnám v kádru nemá důvod, neboť Příbram figuruje na lichotivém osmém místě. "Něco sporadicky zkoušíme, ale nechceme mít velké zásahy do mužstva," uvedl kouč. Z dorostu si vybral do přípravy A-týmu Mariána Stančíka, Pavla Pilíka a brankáře Jiřího Krčka, o místo usiluje i Jan Kalabiška, který se vrátil z úspěšného hostování v druholigové Vlašimi.

Před odletem na únorové soustředění na Kypr plánuje Marko zúžit kádr na dvacet hráčů do pole a tři brankáře. "Přivítal jsem, že můžeme jet do tepla. Na Kypru nás čekají tři velmi kvalitní soupeři, navíc se můžeme dostat na přírodní trávu, na níž bychom potom už chtěli být až do začátku ligy," řekl Marko.

V jarní části chce s týmem pokračovat v podzimních výkonech, zapracovat do kádru některé další talenty a navíc zlepšit bilanci na soupeřových hřištích. "Hráči mají schopnosti hrát zajímavý fotbal, ale někdy jim chyběla větší psychická odolnost. Potřebujeme zapracovat na vyrovnanosti výkonů. Věřím, že s dobrými výkony přijdou body a pak dobré umístění," dodal.

Reklama

Související témata: