Hlavní obsah

Otepka: Myslím, že ještě mám fotbalu co dát

PLZEŇ

Novým impulzem v bohaté kariéře fotbalisty Rudolfa Otepky by mohl být jeho příchod do Českých Budějovic, kam v prosinci zamířil na půlroční hostování ze Sigmy Olomouc.

Článek

Protřelý středopolař se těší, že si na jihu Čech znovu zahraje, a vůbec se nezříká role vůdce, která na něm bude v Dynamu spočívat. Věří, že i v šestatřiceti letech má fotbalu stále co dát.

Otepkovi se na začátku olomouckého angažmá poměrně dařilo, ale v závěru roku postupně přestal nastupovat. I proto nad nabídkou z Českých Budějovic příliš neváhal, ačkoliv měl na Hané ještě rok smlouvu.

"Bylo mi řečeno, že Olomouc chce jít jiným směrem. Samozřejmě mě do ničeho nenutili, ale já jsem se rozhodl pro Budějovice i proto, že je to kousíček od domova. To hrálo velkou roli," řekl Otepka, který bydlí v Příbrami.

Zatímco v Olomouci na konci podzimu vypadl ze základní sestavy, v Dynamu by měl být dostatečně vytížený. "Těším se, že si zase zahraju a že Budějovicím pomůžu k tomu, aby i příští sezónu kopaly ligu. Doufám, že to bude co nejrychleji, abychom byli v klidu a skončili někde tam, kde budeme moci být spokojení," uvedl Otepka.

Má být klíčovým mužem

Na jihu Čech má být klíčovým mužem, který bude z pozice dirigenta zálohy řídit hru celého mužstva. "Určitě počítám s tím, že budu brán jako jedna z opor. Proto asi o mě v Budějovicích projevili zájem, abych jim pomohl svými zkušenostmi. Myslím, že ještě mám fotbalu co dát. Beru to tak, že do mě vložili důvěru a já se budu snažit nezklamat," pokračoval Otepka.

Českobudějovičtí podle něj mají na víc než současné třinácté místo. "Budějovice zabraly poslední dva zápasy. Myslím, že určitě mají na to, aby měly po podzimní části minimálně přes 20 bodů. Ale to je fotbal, někdy se nedaří. My se budeme muset na jaře snažit hned od začátku se z toho sestupového pásma dostat," prohlásil Otepka.

Soutěžních zápasů se už nemůže dočkat, neboť zimní přípravu na umělé trávě snáší ve fotbalově pokročilém věku stále hůře. "Samozřejmě je to asi lepší, než bývala za mé doby škvára, ale já už to nemám moc rád. Člověka to nepustí, trpí tím klouby a kolena. Pro mě tenhle povrch není ideální," připustil Otepka.

Zranění se mu zatím vyhýbají, a tak by ještě nějakou dobu rád pokračoval v aktivní kariéře. "Pokud budu zdravý a bude o mě zájem, chci ještě hrát. Mám fotbal rád, hraju ho celý život, ale samozřejmě nastane čas, kdy sám uznám za vhodné, že už to nepůjde, a budu se fotbalem bavit. Teď se soustředím na jaro. Co bude potom, se uvidí," dodal.

Reklama

Související témata: