Hlavní obsah

Exslávista Brabec je jednou z našich variant, přiznala Sparta

PRAHA

Navrátilce Sionka už na Letné přivítali, tím ovšem úsilí fotbalové Sparty o zkvalitnění kádru pro jaro zdaleka nekončí. Pražané vedou se Salcburkem složitá jednání o levém obránci Pamičovi a prioritou pak je náhrada za stopera Hubníka. Měl jí být další navrátilec Jarošík, ten však pláchl do Zaragozy. A tak je možné, že přece jen dojde na exslávistu Brabce...

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Byl by to gól - exslávista Brabec (druhý zleva) ve Sparťe!

Článek

Obligátní dvě zprávy mohla ve čtvrtek fotbalová Sparta podat svým fanouškům. Jak jinak - jednu dobrou a jednu špatnou... Zatímco Libor Sionko se po šesti letech stal znovu sparťanem, druhý velký návrat se nekoná. Jiří Jarošík totiž zabalil přípravu s letenským týmem a upsal se španělské Zaragoze.

„Pokud jde o Jirku, máme čisté svědomí. Dali jsme mu velmi dobrou nabídku. Nikoho však nemůžeme přemlouvat. Potřebujeme hráče, kteří sami za nás chtějí hrát,“ poukázal personální ředitel Jakub Otava.

Jarošík měl s Řepkou vytvořit zkušenou stoperskou dvojici a Sparta se k jeho příchodu hodně upínala. Kouč Chovanec však měl od začátku dojem, že Jarošík pořádně neví, co chce. „Nebudeme teď vyhlašovat, že si k nám Jirka zavřel do budoucna dveře. Třeba ten svůj vysněný titul v páté zemi získá příští sezónu ve druhé španělské lize...“ rýpl si Otava a naznačil, že rozčarování z Jarošíkova jednání je veliké.

Chovanec potřebuje nového Hubníka

Letenští mají v kádru Hohenedera či Hejdu, netají se však tím, že chtějí přivést dalšího stopera. „Měl by to být podobný typ jako Hubník,“ avizoval Jozef Chovanec.

Nyní se tedy Sparta musí pustit do nových jednání. „Existují i další jména a na řadu teď přicházejí záložní řešení,“ podotkl Votava. Jedním z nich je i exslávistický kapitán Erich Brabec, který teď působí v tureckém Ankaragücü. „Nikdy neříkej nikdy... Máme víc tipů, s Erichem zatím žádná konkrétní jednání neproběhla,“ reagoval Votava. Na druhou stranu nevyloučil, že Brabce osloví. „Je to věc příštích týdnů. Ví se však, že Erichovo jméno již v minulosti v souvislosti se Spartou zaznělo,“ dodal ředitel výmluvně.

Sám Brabec nedávno vzkázal, že v Turecku je sice spokojený, nicméně angažmá na Letné si dokáže představit.

Zíka věří, že by výjimku pro Brabce získal

Brabcův případný přestup je podmíněný výjimkou, kterou by musel získat od FIFA. Podle regulí totiž nemůže žádný hráč v jedné sezóně nastoupit za tři kluby. „Jenže Brabec odešel do Ankaragücü proto, že Ankaraspor byl z turecké ligy vyloučen. Zasáhla tedy vyšší moc a máme informace, že v takovém případě je možné výjimku získat,“ uvedl hráčův agent Pavel Zíka.

Sparta nevzdává ani boj o setrvání Pamiče, který se po vydařeném ročním hostování musel vrátit do Salcburku. Pražané sice mají opci na přestup, ale za dost vysokou částku. „Byl jsem v Salcburku ve středu a jednal s klubem i s hráčem. Je to dost složité, může to trvat dlouho, ale věřím, že Manuel u nás nakonec zůstane,“ doufá Votava.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava