Hlavní obsah

Sparta zničila dalšího soka a pronásleduje Slavii! Plzeň utrpěla debakl

Praha
Aktualizováno

Slavia v sobotu shrábla další body a pojistila si první příčku. Nedělní program 2. kola fotbalové Fortuna ligy odstartoval debaklem Plzně na hřišti Slovanu Liberec. Viktoriáni po 14 minutách prohrávali 0:3 a z direktu se již nezvedli. Pardubice se dočkaly první ligové výhry, když v Ďolíčku přemohly Teplice 2:1. Premiérový bod má Zbrojovka Brno po remíze 0:0 s Bohemians. Sparta si doma poradila se Sigmou Olomouc, vyhrála 3:0 a spolu se Slavií je zatím v lize stoprocentní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Lukáš Juliš slaví gól, který vstřelil Sigmě Olomouc. Gratulují mu spoluhráči Matěj Hanousek a Adam Hložek, v pozadí je další sparťan Michal Sáček.

Článek
Fotogalerie

Plzeň po vyřazení z předkola Ligy mistrů v Alkmaaru dostala v Liberci další tvrdý direkt. Viktoria v nejvyšší soutěži sice Slovan porazila čtyřikrát za sebou a neprohrála s ním od roku 2013, tentokrát ale už rozjezd zápasu ukázal, že úspěšná série skončí. Severočeši za čtrnáct minut hry nasázeli chybujícímu soupeři tři branky a favorit už nenašel sílu ke zvratu.

Ještě do přestávky sice z penalty snížil Čermák, ale po pauze Mosquera navýšil náskok Slovanu na konečných 4:1. Severočeši mohli vyhrát i výrazněji, další šance ale zahazovali.

Nováček z Pardubic se poprvé představil v azylu v pražském Ďolíčku, kde hraje domácí ligové zápasy kvůli nevyhovujícímu stadionu. Teplice sice přijely s ambicí bodovat, ale prohrály 1:2. Pardubičtí přitom vstřelili všechny tři góly, jeden byl totiž vlastní. Radost z vítězství jim to nepokazilo.

Druhý nováček z Brna přivítal Bohemians 1905. Klokani v úvodním kole nasázeli Boleslavi čtyři góly, tentokrát sice nepřidali žádný, ale protože neinkasovali, připsali si další bod za plichtu 0:0.

Sparta si na Letné bez problémů poradila se Sigmou Olomouc. V závěru první půle dvakrát udeřil Juliš, výhru Pražanů pak podtrhl střídající Kozák. Letenští tak navázali na výhru z úvodního kola v Brně a bodově se dotáhli na vedoucí Slavii. Ta má ale lepší skóre.

Program 2. ligového kola
Pátek
Ostrava - České Budějovice 2:2
Sobota
Slovácko - Jablonec 1:1
Opava - Karviná 1:2
Mladá Boleslav - Zlín 1:3
Slavia - Příbram 3:0
Neděle
Liberec - Plzeň 4:1
Branky: 4. a 55. Mosquera, 11. Yusuf, 14. Hromada - 34. Čermák z pen.
Pardubice - Teplice 2:1
Branky: 43. Tischler, 63. Surzyn - 49. vlastní Toml.
Brno - Bohemians 0:0
Sparta - Olomouc 3:0
Branky: 37. a 45. Juliš, 89. Kozák.

Reklama