Hlavní obsah

Zbrojovka se zlepšila. Nebyli jsme už tak naivní v defenzivě, míní útočník Růsek

K vidění bylo dost rušných momentů před oběma brankami, avšak gólu se fanoušci nedočkali. Brněnští fotbalisté vybojovali po výprasku se Spartou ve svém druhém domácím utkání proti Bohemians 1905 premiérový bod po návratu do elitní soutěže.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Adrián Čermák z Brna, Martin Dostál z Bohemians a brankář Bohemians Patrik Le Giang.

Článek
Fotogalerie

„Oproti utkání se Spartou jsme podali rozhodně lepší výkon," míní útočník Zbrojovky Antonín Růsek, podle něhož nebylo jeho mužstvo už tolik naivní v defenzivě. „Vytvořili jsme si víc šancí než soupeř, měli jsme k vítězství blíž. Bohemka ale teď patří k lepším prvoligovým celkům, ani remíza není k zahození," přemítá.

Sám se cítil na hřišti dobře. „Myslím, že jsem dokázal uhrát dost balonů a dařilo se mi vpředu podržet míč. Ofenzivní fotbalisté se ovšem hodnotí podle vstřelených gólů. Bohužel jsem se netrefil já ani nikdo ze spoluhráčů," lituje Růsek.

Brněnský kouč Miloslav Machálek se domnívá, že se jeho týmu povedlo aspoň částečně rehabilitovat za hrůzný první poločas se sparťany. „Na druhou stranu máme ovšem v tabulce pravdy minus pět bodů, což není vůbec příjemné. Moc nám chyběl zraněný střelec Přichystal, věřím, že s ním bychom skórovali," tvrdí trenér Zbrojovky, který plánuje v nadcházející reprezentační pauze posílit kádr.

Fotbalisté Bohemians střelecky nenavázali na týden starý čtyřgólový triumf nad Mladou Boleslaví. Přesto i podruhé udrželi čisté konto. „Také v Brně jsme si vytvořili docela dost příležitostí, ale zdaleka se nám tolik nevedlo ve finální fázi. Domácí na nás sice vlítli, avšak postupně jsme jejich tlak eliminovali a v některých fázích zápasu jsme měli i navrch," říká záložník Pražanů Antonín Vaníček.

V závěru první půle byl blízko vedoucímu gólu. „Mojí střele asi scházela větší razance i přesnost. Brankář Šustr míč vyrazil, a přestože jsme byli ve velkém vápně z našeho mužstva tři, k dorážce se nikdo z nás nedostal," mrzí ho. „Je to škoda. Máme sice po dvou kolech čtyři body, ale šest by nám slušelo mnohem víc. Vyhrát v Brně bylo reálné," je přesvědčený.

Reklama

Související témata: