Hlavní obsah

Nejen Brabce, Sparta lákala také dalšího slávistu Skácela

PRAHA

Zatímco fotbalisté Sparty hráli ve svém tréninkovém centru na Strahově dvojzápas s Českými Budějovicemi, na Letné se jednalo o přestupu stopera Ericha Brabce z Ankary. Kouč Jozef Chovanec potvrdil, že chtěl angažovat také dalšího slávistu Rudolfa Skácela. „Měl jsem o něj vážný zájem, ale rozhodl se pro jinou nabídku,“ připomněl trenér Skácelův přestup do Řecka.

Foto: Petr Horník, Právo

Rudolf Skácel dohrál podzim ve Slavii, v zimě o něj stála obě pražská "S".

Článek

Zatímco trenér Slavie Karel Jarolím stále tajně doufal, že by mohl i na jaře využívat služeb Rudolfa Skácela, o levonohého záložníka se zajímala i Sparta. Hráč, který koncem podzimu pomohl sešívaným jako amatér, však nakonec odešel do řecké Larisy.

„Když mám o někoho zájem, beru to vždy zcela vážně. V kontaktu jsme s Rudou byli, ale nakonec se rozhodl pro jinou nabídku,“ potvrdil letenský kouč Jozef Chovanec, že Sparta chystala hned dvojnásobný příchod bývalých hráčů Slavie.

Zatímco Skácel dal oběma „S“ košem, stoper Erich Brabec by se během pátku měl stát novou posilou Sparty. „Počítám s tím, že v sobotu s námi Erich odletí na soustředění do Španělska,“ ujistil Chovanec, že Brabcův příchod bere již za hotovou věc.

Spolu s Řepkou by tak opravdu měl hrát ve dvojici nedávný kapitán Slavie. „Když se v kabině podíváte kolem sebe, je tam spousta hráčů, kteří hráli jinde. Nemůžeme fotbalistu hodnotit podle toho, kde hrál, ale podle toho, zda bude pro tým užitečný, nebo ne,“ apeloval trenér v on-line rozhovoru s letenskými fanoušky.

Chovanec ještě čeká na další posily

Na odchodu je naopak útočník Holenda, který je před podpisem smlouvy s ruskou Machačkalou. Také proto by Pražané chtěli přivést ještě jednoho útočníka a také záložníka. V obou případech by mělo jít o zahraniční fotbalisty. „Mohli by za námi přiletět na soustředění. Nešlo by o žádné testy, jsou to časem prověření hráči, které již delší čas sledujeme,“ uvedl Chovanec.

Do Španělska se těší záložník Libor Sionko, který se ve čtvrtečním duelu s Jihočechy (2:2) po šesti letech vrátil do dresu Sparty. „V Praze jsou šílené mrazy, z Dánska jsem teď byl zvyklý na mírné anglické zimy,“ usmál se hráč, který se před zraky reprezentačního kouče Bílka proháněl po Strahově s kapitánskou páskou na rukávu.

Přípravné zápasy na Strahově
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1)
Branky: 34. Krejčí, 35. Jurdík - 35. Černák, 56. Meszároš.
Sparta: Blažek - Kuncl, Hoheneder, Hejda, Pamič - Sionko, Folprecht, Kovba, Krejčí - Jirouš, Jurdík.
Budějovice: Křížek (46. Kučera) - Laštovka (46. Leština), Hunal (46. Novák), Žižka, Krob - Otepka (46. Hudson), Černák (46. Lima), Bambule (46. Riegel), Šíma (46. Jasenský) - Sedláček (46. Ondráček), Stráský (46. Meszároš).
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 4:1 (2:0)
Branky: 48. a 86. z pen. Kadlec, 14. z pen. Kušnír, 39. Žofčák - 72. Kaňák.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Košút, Polom - Žofčák, Kucka, Vacek, Zeman - Wilfried, Kadlec.
Budějovice: Pešula (46. Vlk) - Bakala (46. Novák), Sláma, Peroutka, Koutný (46. Šimánek) - Pliška (46. Rakovan), Homoláč (35. Bambule), Saveljev (46. Šibčič), Rein (46. Leština) - Kaňák, Klavík.

Reklama

Související témata: