Hlavní obsah

Posílené Budějovice chtějí co nejdříve zažehnat hrozbu sestupu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Výrazné posílení záložní řady má fotbalistům Českých Budějovic pomoci k co nejrychlejšímu úniku z pásma ohroženého sestupem. Jihočeši poskočili v závěru podzimu na třináctou příčku a na jaře chtějí ve vzestupných výkonech pokračovat. Varováním před utkáním s Teplicemi však může být ostudná porážka 0:2 v generálce s divizní Třeboní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budějovičtí fotbalisté se radují ze zisku bodu na hřišti Sparty

Článek

České Budějovice se po dvou výhrách na konci závěru podzimu posunuly na třinácté místo, ovšem před patnáctým Kladnem mají pouze tříbodový náskok. V první řadě tak pomýšlejí na to, aby se v nejvyšší soutěži udržely. "Naším základním cílem je zachránit se mezi fotbalovou elitou. Věřím, že jsme dobře připraveni, abychom to splnili," řekl na dnešní tiskové konferenci klubu kouč Jaroslav Šilhavý.

I když Dynamo neodjelo v přestávce za teplem, byl trenér s přípravou nadmíru spokojený. V závěru ho však pořádně rozzlobil ostudný kolaps s Třeboní. "Hráči si asi mysleli, že proti týmu jako Třeboň můžeme hrát na půl plynu. Chtěli jsme si na domácím trávníku zastřílet a naladit se na Teplice, místo toho to skončilo ostudou. Bylo to selhání všech hráčů," prohlásil Šilhavý.

České Budějovice v zimě nezahálely a přivedly dva kvalitní hráče do středu pole. Zkušený Rudolf Otepka a vyhlášený exekutor standardních situací Ladislav Volešák mají pozvednout záložní řadu. Oba jsou v Dynamu zatím na hostování.

"Věřím, že se oba budou výrazně podílet na hře mužstva a budeme s nimi silnější. Spoléháme také na jejich schopnosti při zahrávání standardních situací a zdá se, že Ruda bude dirigentem nejen na hřišti, ale i v kabině," uvedl Šilhavý.

Jihočeši by se sestupovým pozicím více vzdálili co nejdříve, ale v úvodu jara mají náročný los. V neděli hostí Teplice, pak jedou do Edenu na Slavii, přivítají Liberec a poté zamíří do Ostravy. "Máme těžké vylosování, ale věřím v sílu mužstva. Budějovice bývaly nedobytnou tvrzí a my bychom tuto tradici rádi obnovili," řekl uzdravený kapitán David Horejš, který odehrál na podzim jen čtyři zápasy.

Dynamo je na vlastním stadionu druhým nejhorším týmem, před vlastními diváky porazilo jen střížkovské Bohemians Praha. Druhou výhru se pokusí přidat hned v neděli proti Teplicím. "To bude úplně jiný zápas než s Třeboní. Musíme přidat a já věřím, že uspějeme," dodal Horejš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články