Hlavní obsah

Ukrajinci neposlali peníze, takže Hubník a Kaščák se vrátili do Olomouce

Z odchodu olomouckých fotbalistů Michala Hubníka s Markem Kaščákem do ukrajinského Lucku sešlo. Přestože oba už v druholigovém klubu podepsali smlouvy, Luck nepřevedl na konto Sigmy odstupné a zřejmě z finančních důvodů se hráčů vzdal. Kaščák i Hubník jsou zpět v kádru Olomouce a v neděli mohou nastoupit proti Slovácku.

Článek

Přestože fotbalisté mají podepsány smlouvy s dvěma kluby, legislativně podle sportovního ředitele Olomouce Jiřího Kubíčka nejde o žádný problém. Luck prý kontrakty ještě nezaregistroval. "Bylo to vázáno na převod peněz. Intuitivně jsem registračky neposlal v úterý, ale počkal jsem až na to, jestli zaplatí. Luck tím pádem nemohl smlouvy zaregistrovat a zapsat do systému. Oba za nás můžou v neděli normálně hrát," řekl Kubíček.

Útočník Hubník i slovenský záložník Kaščák prožili během čtyř dnů neuvěřitelný veletoč. Stihli odletět za ukrajinským týmem na soustředění do Turecka, podepsat kontrakty i absolvovat několik tréninků. Ve středu však došlo k obratu: z vedení ukrajinského klubu za nimi přišel člověk, který jim dal bez dalšího vysvětlení do ruky letenky s tím, že se mají vrátit domů.

"Je to pro mě tím nepochopitelnější, že až do středy jsem jako manažer nezažil důvěryhodnější vztah. Nebyla jediná chybička v jednání, tedy až do čtvrtka, kdy se měl uskutečnit bankovní převod. Přitom ještě ve středu mi volali a ujišťovali, že peníze mají a na druhý den je pošlou," řekl Kubíček.

Pravé důvody ukrajinského úskoku na Hané nikdo nezná. Kubíček se snažil vedení Lucku zkontaktovat, ale funkcionáři nekomunikují. "Poprvé mi místopředseda zvedl telefon, ale dělal, že neslyší, zavěsil a od té doby už jsem se nikomu nedovolal. Můžeme se jen domýšlet, co za tím vším stojí," řekl Kubíček s tím, že případem se zřejmě ještě budou zabývat mezinárodní fotbalové orgány.

Kaščákovi během zimního přestupního termínu podobným způsobem zkrachovalo už druhé angažmá. Před měsícem měl namířeno do Něftči Baku, ale shodou okolností rovněž po příletu na soustředění týmu do Turecka klub ustoupil do původní dohody a slovenský záložník se vrátil domů.

Reklama

Související témata: