Hlavní obsah

Juliš a Kotal, srpnovou anketu o hráče a trenéra měsíce ovládla Sparta

Praha
Aktualizováno

Jen obě pražská S mají po úvodních dvou kolech plný bodový zisk. Tabulku díky lepšímu skóre vedou sešívaní, srpnovou anketu o hráče a trenéra měsíce ve fotbalové lize nicméně ovládla pražská Sparta. Mezi fanoušky zvítězili útočník Lukáš Juliš a letenský kouč Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Juliš slaví svoji trefu v Brně.

Článek

Ideální vstup do ligového ročníku. Sparta nejprve zvítězila v Brně 4:1, poté doma porazila Olomouc 3:0. UEFA navíc potvrdila letenskému klubu přímý postup do Evropské ligy. Mužstvo získalo trochu klidu na práci.

"Ve Spartě nikdy žádný klid nemáte, pořád musíte vyhrávat... Ale z povedeného startu mám radost," zhodnotil vstup do sezony trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Juliš ze Sparty a trenér Václav Kotal.

Radost mu dělá také útočník Lukáš Juliš. V Brně se trefil jednou, proti Olomouci dvakrát. "Ukazuje, proč jsme si ho nechali. Před rokem jsem ho měl v béčku, kde dal za půl sezony jedenáct gólů. Pak na jaře hostoval v Olomouci, kde také dával góly. Jsem rád, že formu teď potvrzuje v áčku," pochvaluje si trenér.

Juliš se po návratu z hostování v útoku rychle sehrál s mladým parťákem Hložkem. „Snažíme se hrát jako Inter Milán. Adam je Lukaku, já jsem ten Argentinec (Lautaro Martínez - pozn. red.)," culí se Juliš.

Na jaře se po zranění báječně rozehrál v Sigmě. Po dvou gólech do její sítě tedy vynechal bujará oslavná gesta.

„Bylo mi jasné, že s ohledem na své nedávné spoluhráče se nebudu radovat. V Olomouci mi zachránili kariéru, vůči nim je mi tedy výsledku trochu líto, ale jsem už zpátky ve Spartě," líčil své pocity Juliš.

Reklama

Související témata: