Hlavní obsah

Gól Mosquery? Haluz! tvrdí Rambo. Radost má dvojnásobnou, teď zaplatí večeři

České Budějovice

O motivaci měl postaráno. Na jaře vysedával v Českých Budějovicích hlavně na lavičce náhradníků nebo sledoval zápasy z tribuny. V létě nakonec odešel pod Ještěd a v sobotu dorazil na Střelecký ostrov už jako soupeř. Lepší návrat si přitom Michael Rabušic nemohl přát. Krátce po pauze vstřelil hlavou druhý gól Liberce, který domácí fotbalisty zlomil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Jiří Kladrubský z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Vítězství 2:0 a navrch zápis mezi střelce. Máte dvojnásobnou radost?

Mám. Našel jsem tu spoustu kamarádů, i moje rodina tu byla moc spokojená. Strašně se  táhla vyjednávání, jestli v Budějovicích prodloužím smlouvu... Když jsem si mohl hledat nové angažmá, stále mi nebyli schopni říct, jestli jo nebo ne. Nakonec jsem rád, že jsem ve Slovanu. Dopadlo to pro mě nejlépe, jak mohlo.

Hecoval jste se během týdne s některým z bývalých spoluhráčů?

O hecování ani nešlo, jenom jsme si napsali nějakou zprávu. Manželka sem jela už v pátek s dětmi, protože kamarádů tady mám fakt hodně. Spala u Kladrubských. I ona toho využila a navštívila známé.

Slíbil jste libereckým parťákům před zápasem za případnou výhru nějakou svačinku?

Jo, že zaplatím nějakou večeři, když vyhrajeme. Bylo to slíbené jenom za tři body, remízu jsem nechtěl. Ještě musím přemluvit Péšu (Pešek), aby mi něco přidal. (úsměv)

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte v základní sestavě?

Trenér mi to řekl ve čtvrtek. My se s Jusim (Hilál) točíme pravidelně, takže jsem i doufal, že bych tenhle zápas mohl hrát. I s trenérem jsme se o tom bavili, trochu mi vyhověl. Doufal, že moje motivace bude trošku větší a díky bohu se to povedlo. Nechci říkat, že jsem hrál dobře. Bylo to spíš o soubojích, fotbalovosti tam v první půlce moc nebylo. Gól je taková třešnička. Byl jsem za něj strašně rád, protože jsem si ho přál zrovna tady, a fakt to vyšlo.

Co jste říkal na úvodní gól Mosquery, který od pomezní čáry přeloboval brankáře Drobného?

Byla to haluz. Centroval na mě a ulítlo mu to do šibenice, i takový góly ve fotbale jsou... Díky bohu za něj, byl hrozně důležitej. Jhonovi to tam padá, takže zaklepu, ať to jenom pokračuje.

Vítězství Slovanu se nerodilo lehce, čím si vysvětlujete slabší první poločas?

Nevstoupili jsme do zápasu úplně ideálně. Myslím, že Budějky hrály dobře balony za obranu, měly dobré náběhy... Byli jsme trochu ztuhlejší, ale po prvním šťastném gólu to už byla naše hra. Zápas to byl ale hodně těžkej. Domácí na nás byli dobře připraveni. Začátek měli dobrej, ale gól Mosquery nám strašně pomohl a potom jsme už zápas kontrolovali. Druhou půlku jsme byli lepší a mohli přidat ke konci i další góly.

Předvedli jste skvělý výkon proti Plzni. Snažili se vás trenéři v hlavách během reprezentační přestávky trochu zklidnit?

To bych ani neřekl. Bylo super, že jsme minulé utkání zvládli a reprezentační pauza díky tomu probíhala v pohodě. Nepočítal jsem, že s Plzní dokážeme hrát tak dobře, jak jsme nakonec hráli. Trochu jsme si tím na sebe upletli bič. Začátek dneska nebyl ideální, ale víme, co už chceme hrát a teď to jenom potvrzovat. Jsme rádi, že jsme zvládli tyhle zápasy před Evropskou ligou v Litvě. Teď tam můžeme jet v klidu a i s tím sebevědomím si jít pro postup.

Riteriai figuruje v tabulce litevské ligy na posledním místě, přesto snadný duel ve čtvrtek asi nečekáte...

Budeme hrát na umělce, nebude to ideální, ale musíme se na to nachystat. Od pondělí budeme trénovat na umělce, což nebude příjemné, hlavně pro mě. Ale musíme si dát zkrátka do hlavy, že si tam jedeme pro postup a nic jiného nás nezajímá.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice