Hlavní obsah

Poslední, po třech kolech bez bodu, přesto si Mladá Boleslav mizérii nepřipouští

Mladá Boleslac

Mizérii, do které upadli hned v úvodu nové ligové sezony, si mladoboleslavští fotbalisté nepřipouští. Natož aby z ní kouč Jozef Weber a hráči panikařili. „Musíme myslet pozitivně, nemá smysl myslet na to, že stále nemáme ani bod,“ burcoval spoluhráče po třetí prohře v řadě Dominik Mašek, který sice vyrovnávacím gólem v nedělním duelu favorizované Plzni zkomplikoval život, ale o body ji neobral. Hejdova hlavička z postavení zavánějícím ofsajdem, ale nakonec posvěcená videem i rozhodčím Pavlem Orlem, partii rozhodla.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu v Plzni. Vyrovnávací trefa Maška jim ale nakonec bod nepřinesla

Článek

„Po utkání jsem viděl opakované záběry celé situace. Budu ale slušný - byl to hodně sporný gól. Každý ale ať si udělá obrázek sám," glosoval Mašek moment, který připravil jeho tým v nedělním plzeňském večeru o remízu a první bodový zisk.

Proto zůstává Mladá Boleslav uvězněna u samého dna tabulky, neboť ve třech odehraných kolech nezískala ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól Lukáše Hejdy na 2:1 během utkání s Mladou Boleslaví.

„Nezažíváme dobrý vstup do soutěže, jsme poslední, situace není příjemná," přiznával kouč Středočechů Jozef Weber, ale odmítal, že by se ocitl pod zvýšeným tlakem.

„V Plzni jsme předvedli dobrý výkon, takže prohra mrzí daleko méně něž na Bohemce," připomněl ostudné vystoupení svých svěřenců v úvodním ligovém duelu u Botiče, odkud je Klokani vyprovodili s čtyřbrankovým přídělem.

„Hráli jsme sebevědoměji, aktivněji, za nerozhodného stavu měli Drchal a Mašek šance, které neproměnili. Hlavu jim ale za to neutrhnu, protože jsem přesvědčen, že naše výkony půjdou nahoru a výsledky se dostaví. S méně kvalitními soupeři, než jakým byla Plzeň, určitě," nepochybuje Weber ani na chvíli, že po příštím domácím zápase proti Jablonci už bude lépe.

„Porážka v Plzni je pro nás krutá, protože v porovnání s předchozími zápase jsme se zvedli a domácím zatápěli. Škoda mé nevyužité šance v závěru zápasu, škoda, že neskončila gólem jako ta první. Dostal jsem se ale k míči pozdě, byl jsem v záklonu a trefil balon špatně," litoval Mašek promarněné příležitosti i podruhé stav střetnutí srovnat.

„Musíme ale myslet pozitivně. Zvlášť když teď víme, že se máme od čeho odrazit. Už příště , kdy hrajeme doma," notoval si s trenérem.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 86. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 83. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 88. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice